Febiofest dává i letos šanci amatérským filmařům – tématem jsou fake news

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest letos opět vyhlašuje soutěž krátkých amatérských filmů I ty jsi filmařem. Přihlásit svoji tvorbu mohou stejně jako v minulých ročnících jednotlivci (i za skupinu) a nově letos i školní týmy (základní a střední školy). Tématem šestého ročníku soutěže je šíření falešných a poplašných zpráv na internetu – fake news, hoax. Téma mohou soutěžící jakýmkoliv způsobem zachytit na kameru, mobil či jiné zařízení v délce od 1 do 3 minut. Poté jej stačí nahrát do formuláře na www.febiofest.cz a do 20. února odeslat spolu s kontaktními údaji na adresu festivalu.

Vítěz kategorie Jednotlivci získá 20 000 Kč, mobilní telefon Samsung Galaxy A7 a poukaz do O2 videotéky v hodnotě 1 000 Kč. Finalista na druhém místě potom dostane 10 000 Kč, mobilní tablet Samsung Galaxy Tab A 10.1 LTE 32 GB a poukaz do O2 videotéky v hodnotě 500 Kč. Třetí místo získá 5 000 Kč a roční poukaz na O2 TV v hodnotě 3 000 Kč.
Školní týmy, které mohou tvořit maximálně tříčlenné skupiny pod vedením učitele, získají na 1. místě finanční dar v hodnotě 30 000 Kč určený na vzdělávací akce v oblasti internetové a mediální gramotnosti a vstupenky na festival. Druhé a třetí místo potom ocení Febiofest 20 000 a 10 000 Kč opět na vzdělání a vstupenkami na projekce.
Vítězné filmy budou také umístěny na YouTube kanále Totalfilm.cz.

Všichni finalisté získají vstup zdarma do filmového muzea NaFilM a finalisté kategorie Jednotlivci získají možnost zúčastnit se filmového workshopu, který pořádá My Street Films. Od zkušených filmařů si poslechnou užitečné rady a pod jejich odborným vedením vytvoří vlastní audiovizuální dílo.
Partnerem soutěže je o2 Czech Republic a mediálním partnerem je Totalfilm.cz. Více o soutěži se dozvíte na www.febiofest.cz

V loňském roce zabodovala dvojice Adam Karásek a Ondřej Smejkal, na jejich vítězné video se můžete podívat zde.

-red-
zdroj: MFF Praha – Febiofest