Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Febiofest dává i letos šanci amatérským filmařům – tématem jsou fake news

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest letos opět vyhlašuje soutěž krátkých amatérských filmů I ty jsi filmařem. Přihlásit svoji tvorbu mohou stejně jako v minulých ročnících jednotlivci (i za skupinu) a nově letos i školní týmy (základní a střední školy). Tématem šestého ročníku soutěže je šíření falešných a poplašných zpráv na internetu – fake news, hoax. Téma mohou soutěžící jakýmkoliv způsobem zachytit na kameru, mobil či jiné zařízení v délce od 1 do 3 minut. Poté jej stačí nahrát do formuláře na www.febiofest.cz a do 20. února odeslat spolu s kontaktními údaji na adresu festivalu.

Vítěz kategorie Jednotlivci získá 20 000 Kč, mobilní telefon Samsung Galaxy A7 a poukaz do O2 videotéky v hodnotě 1 000 Kč. Finalista na druhém místě potom dostane 10 000 Kč, mobilní tablet Samsung Galaxy Tab A 10.1 LTE 32 GB a poukaz do O2 videotéky v hodnotě 500 Kč. Třetí místo získá 5 000 Kč a roční poukaz na O2 TV v hodnotě 3 000 Kč.
Školní týmy, které mohou tvořit maximálně tříčlenné skupiny pod vedením učitele, získají na 1. místě finanční dar v hodnotě 30 000 Kč určený na vzdělávací akce v oblasti internetové a mediální gramotnosti a vstupenky na festival. Druhé a třetí místo potom ocení Febiofest 20 000 a 10 000 Kč opět na vzdělání a vstupenkami na projekce.
Vítězné filmy budou také umístěny na YouTube kanále Totalfilm.cz.

Všichni finalisté získají vstup zdarma do filmového muzea NaFilM a finalisté kategorie Jednotlivci získají možnost zúčastnit se filmového workshopu, který pořádá My Street Films. Od zkušených filmařů si poslechnou užitečné rady a pod jejich odborným vedením vytvoří vlastní audiovizuální dílo.
Partnerem soutěže je o2 Czech Republic a mediálním partnerem je Totalfilm.cz. Více o soutěži se dozvíte na www.febiofest.cz

V loňském roce zabodovala dvojice Adam Karásek a Ondřej Smejkal, na jejich vítězné video se můžete podívat zde.

-red-
zdroj: MFF Praha – Febiofest

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast