Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Festival krátkých filmů – v sobotu má program pro děti i večerní Brutal Relax Show

Festival krátkých filmů Praha, který probíhá až do neděle 27. ledna přináší už popáté ve spolupráci s Aeroškolou výběr filmů pro diváky ve věku od čtyř do osmi let, nazvaný Prague Shorts dětem. Dětský dramaturgický tým letos opět vybral osm filmů nejen z Čech, ale například i z Austrálie, Ruska či Norska. Jaká dobrodružství mohou zažít hladoví medvědi? Jak velká láska může vzniknout v krabici se ztrátami a nálezy a kam vedou vlčí stezky? V pražském Bio Oko získáte odpovědi na všechny tyto otázky v sobotu 26. ledna od 15 hodin. Na projekci navazuje výtvarná a dramatická dílna.

Prague Shorts dětem

Pro dospělé diváky připravil festival v sobotu kromě běžného soutěžního programu v kině Světozor oblíbenou noční Brutal Relax Show. Odborného dozoru nad letošní nocí plnou bizarností a děsu se v premiéře ujme vzhledem ke své profesi člověk z nejpovolanějších – drsný a nekompromisní glosátor české (nejen mediální) současnosti Luděk Staněk. Pouze v  průběhu sobotní noci se budou diváci moci vrhnout střemhlav do temnoty a ztřeštěností. Je ovšem třeba počítat s tím, že mnohé běžné věci se během večera ukážou v dramaticky jiném světle, než jak jsou zvyklí. Apokalypsa má totiž mnoho podob a tak i zcela nevinně působící ovoce se může stát vtělením zla, déšť zabijáckým monstrem a osmnácté narozeniny odhalit velmi ošklivé tajemství o jinak milé rodince.

Brutal Relax Show

To, že nimrodství je vysoce problematická činnost a pro legraci vyvolávat démony se může zle nevyplatit, již mnozí vědí. Ale že není rozumné používat sociální sítě po setmění v opuštěném bytě a co zlého se může přihodit jedné velmi slavné animované rodině, když zcela klidně sleduje oblíbený televizní pořad, to se ví již méně. A o tom, jak aktuálně vypadá situace na americko-mexické hranici, nám podle všeho dlouho lhali. Pro pořádek je třeba upozornit, že některé filmy obsahují kromě jiných závažných prohřešků také explicitní sexuální scény, byť se odehrávají v lyžařském středisku nebo v pletené vlně.

Festival vyvrcholí závěrečným ceremoniálem a projekcí vítězných filmů v neděli 27. ledna v 17:30.

-red-
foto/video: Film Servis Festival Karlovy Vary, a.s.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast