Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Lednové videotipy (DVD a Blu-ray)

Máme tu první přehled video novinek v tomto roce. V lednu si distributoři trochu odpočinuli, nálož zajímavých nosičů není tak velká jako obvykle. O to zajímavější byla zpráva, že na sklonku roku získal Magic Box po velice složitém a nekompromisním jednání licenci k filmům studia Universal. Tituly tohoto studia bude tedy od nynějška vydávat Magic Box, který v tomto nahradil společnost Bontonfilm. Ze šestice hollywoodských studií tak nyní Magic Box zastupuje čtyři: Disney, Warner Bros., Universal a Paramount. V letošním roce tedy Magic Box vydá i takové tituly jako jsou Jak vycvičit draka 3, Tajný život mazlíčků nebo Grinch. 

Sestra (horor, USA)

V roce 2013 odpíchl James Wan velmi úspěšnou hororovou sérii V zajetí démonů. Máme tu spin-off s názvem Sestra. Určitě si ji pamatujete ze dvojky, kde strašil démon s tváří děsivé jeptišky. Ve filmu jsou otec Burke se svou pomocnicí vysláni do Rumunska, aby se podívali na kloub vraždě jeptišky. Film režíroval Corin Hardy. James Wan se podílel na scénáři společně s Gary Daubermanem (ten mimochodem napsal scénář pokračování hororu To) V hlavních rolích uvidíte Demiána Bichira, Taissu Darmigu a další.
[button-red url=“http://www.magicbox.cz/dvd/sestra“ target=“_self“ position=“right“]Koupit Sestru[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD, Blu-ray a Blu-ray 4K[/pullquote]


Equalizer 2 (drama, akční, USA)

Před čtyřmi lety diváky uchvátil příběh bývalého elitního vojáka, který předstíral svou smrt, aby mohl v poklidu odejít na odpočinek. V něm dlouho nepobyl a začal pomáhat. Sice brutálním, ale účinným způsobem. A pokračuje i v sequelu, který právě vešel do kin. Equalizer 2 je mimochodem pro zručného režiséra Antoina Fuquu i samotného Denzela Washingtona prvním pokračováním v jejich dosavadních kariérách. A povedlo se to! Film má odpich, drive a Denzel rozhodně nepatří do starého železa.
[button-red url=“https://www.bonstella.cz/equalizer-2-bd001991.html“ target=“_self“ position=“right“]Koupit Equalizera 2[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD a Blu-ray[/pullquote]


Yeti: Ledové dobrodružství (animovaný, dobrodružný, komedie, USA)


Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí.
[button-red url=“http://www.magicbox.cz/dvd/yeti-ledove-dobrodruzstvi“ target=“_self“ position=“right“]Koupit Yetiho[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD a Blu-ray[/pullquote]


Alfa (historický, dobrodružný, USA)

Alfa je příjemné překvapení. Nijak nekomplikovaný příběh o mladém lovci, který je při lovu zraněn a ponechán svému osudu. Jeho soukmenovci ani rodiče netuší, že ještě žije. Mladík tak musí čelit při návratu domů drsné divočině. Nečekaně se mu platným společníkem stane osamělý vlk, kterého si do jisté míry ochočí. Z obou osamělců se stanou blízcí druhové, kteří společně překonají velký počet nebezpečných situací. Nepřitažlivější na Alfě je vizuální stránka. Nádherně nasnímané celky plné koncertu měnících se barev, efektní západy slunce či dokonalé časosběrné přelety drony nad krajinou. Některé kraťounské sekvence podle tvůrců vznikaly až 8 měsíců.
[button-red url=“https://www.bonstella.cz/katalog/dvd/bd/merchandise/3d/uhd/predobjednavky/?q=alfa&x=0&y=0″ target=“_self“ position=“right“]Koupit Alfu[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD a Blu-ray[/pullquote]


Predátor: Evoluce (fantasy, sci-fi, akční, USA)


Predátor: Evoluce navazuje na původní Predátory z roku 1987 a 1990. V tom úplně prvním si zahrál jednu z obětí mimozemského lovce právě režisér nejnovějšího dílu Shane Black. Z toho se mezitím stal úspěšný scenárista a tvůrce. Novinka je vlastně docela příjemná akční sci-fi komedie. Samozřejmě nechybí dobře zvládnuté akční scény a velmi brutální “r”kové scény. Film vítězí hlavně tím, že má docela slušný nadhled sám nad sebou. Scénář se nebere úplně vážně a přestože je nový Predátor docela na míle daleko původnímu filmu, párkrát na něj i odkáže. Predátor: Evoluce je svižný a šťavnatý kousek, který dobře pobaví a umí vykouzlit i úsměv na tváři. Tedy přesněji řečeno hláškováním a mimo scény s vyvrženými střevy. Ale každopádně předchozí věta jen dokládá, že si tu najde to svoje docela velký rozptyl různě zaměřeného diváctva.
[button-red url=“https://www.bonstella.cz/katalog/dvd/bd/merchandise/3d/uhd/predobjednavky/?q=pred%C3%A1tor+evoluce&x=19&y=14″ target=“_self“ position=“right“]Koupit Predátora[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD a Blu-ray[/pullquote]


Spolu to dáme (komedie, drama, Německo)

Čeští diváci mají německo-tuniského herce Elyase M´Bareka velmi rádi. Alespoň to dokládá návštěvnost série německých komedií Fakjů pane učiteli. M´Barek sice ve svých filmech opakovaně předvádí v podstatě variaci téhož. Ale vadí to vůbec? Od Belmonda nebo Dwayna Johnsona přeci také nečekáme angažmá v sociálních dramatech. Víme, proč na ně jdeme. Spolu to dáme se ze série M´Barekových filmů trochu vymyká příklonem k dojáku. Ale stále tu hraje prim humor.
Německá variace na veleúspěšnou komedii Nedotknutelní nabízí mnohem přímočařejší verzi komediálního dojáku pro teenagery. Nemocný dospívající kluk dostane mnohem staršího parťáka. Ten ale za chlapcem nedochází ze své vůle. Je k tomu donucen svým bohatým otcem, kterému právě došla trpělivost.
Tahle německá komedie nemá nic moc společného s už zmíněným francouzským hitem. Přesto dokáže dobře pobavit, ač balancuje na hraně karikatury a velmi jednoduché scenáristické konstrukce. Přesto se jedná o slušnou filmovou jednohubku u které se zasmějete, možná i dojmete.
[button-red url=“https://www.bonstella.cz/spolu-to-dame-d008370.html“ target=“_self“ position=“right“]Koupit Spolu to dáme[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD[/pullquote]


Jan Palach (historický, drama, podle skutečné události, Česko)


Snímek Jan Palach natočil režisér Robert Sedláček, autorkou filmového scénáře je česká prozaička a scenáristka Eva Kantůrková. Robert Sedláček má za sebou už mnoho dokumentárních filmů s historickými a sociálními náměty. Stejně tak se věnuje i hraným filmům. Z těch posledních jde například o České století či Bohéma.
Sedláčkův film se soustředí na několik posledních měsíců života studenta Jana Palacha (Viktor Zavadil) až po den, kdy se 16. ledna 1969 upálil na Václavském náměstí. Pozoruje ho v domácím a univerzitním prostředí stejně jako při účastech na zahraničních studentských brigádách. Sedláček společně se scenáristkou Evou Kantůrkou ve filmu zkoumá a pozoruje okolnosti a podněty, které Palacha krůček po krůčku mohly vést k jeho činu. Na Jana Palacha i díky faktům nahlíží jako na urputného, zásadového, soustředěného a citlivého člověka ponořeného do svých myšlenek.
[button-red url=“https://www.bonstella.cz/jan-palach-d008391.html“ target=“_self“ position=“right“]Koupit Jana Palacha[/button-red]
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Vyšlo na DVD[/pullquote]

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast