Febiofest opět pořádá filmově-kulinářské večery

Již popáté mají obdivovatelé kinematografie a zároveň gastronomie možnost navštívit některý ze speciálních filmově-kulinářských večerů v rámci Culinary Cinema. Letos Febiofest propojí se špičkami českého kuchařského umění marocko-francouzský film o lásce k vaření Tazzeka, španělský dokumentární snímek Albert Adriá, génius v kuchyni o osobitém katalánském kuchařském mistrovi nebo kultovní francouzsko-italskou Velkou žranici s Marcellem Mastroiannim. 

Od 22. do 24. března po projekcích uvaří speciální filmové menu uznávaný šéfkuchař a lektor oblíbených gastro kurzů Lukáš Čížek z restaurací Fusion či Farma nebo šéfkuchař Filip Sajler známý z televizního pořadu Kluci v akci a dnes provozovatel Perfect Canteen & Catering. Vyvrcholením kulinářských večerů bude společné menu obou kuchařů k příznačnému snímku Velká žranice, ke kterému přizvali Martina Staňka kreativního šéfkuchaře z Perfect Canteen & Perfect Catering.

Fero Fenič s letošním vizuálem festivalu

Komentované vaření bude uvádět již tradičně moderátorka Jolana Voldánová. Filmy se promítají v multikině CineStar Praha – Anděl. Následné večeře se podávají v restauraci Delight hotelu Vienna House Andel’s Prague, který se nachází hned vedle multikina.

Filmový program a další hosty festivalu odhalí Febiofest na tiskové konferenci ve čtvrtek 7. března.

-red-
foto: Febiofest (c) 2019

%d blogerům se to líbí: