Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmová filharmonie zahraje na konci dubna fantasy hity

Před měsícem přinesla Filmová filharmonie svým posluchačům a fanouškům exkluzivní koncert hudebních hitů ze známých videoher. A přesně za dva měsíce (27. dubna) zazní v Rudolfinu známé melodie z Fantasy filmů. Program Fantasy je snad tím nejoblíbenějším žánrem a vždy zaznamenal veliký úspěch a zájem posluchačů populárních filmových koncertů, proto se Filmharmonie rozhodla tento program uvést znovu, samozřejmě opět s některými novinkamia obměnami. Zazní klasiky, jako je například Pán prstenů, Letopisy Narnie, Alenka v říši divů a Piráti z Karibiku. Brzy ale budou odhaleny i další filmové tituly, které na koncertě zazní.

Filmová filharmonie pořádá další koncert filmové hudby

Na konci ledna zazněly v pražském Rudolfinu hity z videoher Zaklínač, World of Warcraft, Arma a dalších titulů. Orchestr Filmová filharmonie pod vedením energického dirigenta Chuheie Iwasakiho opět dokázal, že i symfonická herní hudba může právem patřit na velká koncertní pódia.

Vstupenky na koncert Fantasy už jsou skoro vyprodané, proto nenechávejte rozhodnutí na poslední chvíli. Vstupenky jsou k zakoupení zde.

Orchestr zahájil své působení roku 2014 koncertem v sále Pražské konzervatoře s tematickým programem Western Night a za krátkou dobu získal početnou základnu stálých fanoušků. Za dobu své existence se orchestr účastnil řady festivalů, z čehož jmenujme realizaci projektu Vesmírná odysea festivalu Skrz na skrz nebo celou řadu úspěšných performancí v rámci festivalu Film Music Prague, Prosecký podzim nebo Tomáškova a Novákova hudební Skuteč. Dosud orchestr koncertoval v mnoha českých sálech, například v Hradci Králové, Ostravě, Olomouci a také už jmenovaném prestižním Rudolfinu.

Filmová filharmonie – dirigent Chuhei Iwasaki

„Přednosti Filmové filharmonie jsou především v kvalitním hudebním nastudování a nadšení hudebníků, diváci si tak mohou živě užít zpravidla 80členný orchestr,“ prozrazuje ředitel orchestru Matěj Lehár. Těleso vrací do českých sálů stále větší množství posluchačů, kteří tak nalézají opět vztah k živé, symfonické hudbě. Šéfdirigentem orchestru od počátku jeho založení je Chuhei Iwasaki, který pochází z Tokia.

-red-
foto/video: Filmová filharmonie © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast