Hvězdy z filmu Skleněný pokoj o rolích a natáčení (video)

Film režiséra Julia Ševčíka Skleněný pokoj bude mít slavnostní premiéru 12. března v brněnském Univerzitním kině Scala, do široké distribuce vstupuje 14. března 2019. V hlavních rolích filmu podle světoznámé předlohy Simona Mawera se objeví řada zahraničních i domácích hvězd jako Carice van Houten, Hanna Alström nebo Claes Bang, Alexandra Borbély, Roland Møller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová nebo Vladimír Polívka.

„Liesel má rodinu, děti, odpovědnost za druhé, zatímco Hana je v tomto smyslu volná, neřízená střela. Jejich životní cesta je plná zvratů, dramatických historických okolností, příležitostí i překážek, které nebudu vyzrazovat,“ charakterizuje hlavní hrdinky Skleněného pokoje režisér Julius Ševčík.

„Nevím, jak to cítí Carice, ale já jsem v ní získala velmi dobrou přítelkyni,“ vzpomíná na natáčení představitelka Liesel Hanna Alström. „Když natáčíte v cizí zemi a vztah vašich postav je tak intenzívní jako tomu bylo v tomto filmu, tak je dobré, když si od počátku rozumíte. Velmi mi to pomáhalo,“ dodává.
„Myslím, že jsme si okamžitě jedna druhou oblíbily,“ souhlasí Carice van Houten, která hraje živelnou Hanu. „Začaly jsme si povídat a zjistily, že máme hodně společného. Mám Hannu opravdu moc ráda.“

Uvedení filmu Skleněný pokoj doprovází výstava filmových kostýmů Kataríny Štrbové Bielikové, která je umístěna v prostorách vily Tugendhat v Brně od 30. ledna do 11. března.

Skleněný pokoj vznikl v produkci Společnosti IN Film Rudolfa Biermanna, producenta divácky úspěšných snímků Účastníci zájezdu, Obsluhoval jsem anglického krále, Román pro muže nebo dramatu Masaryk, oceněného 12 Českými lvy.

-red-
zdroj: U. Donátová 
foto/video: Bioscop / In Film, Rudolf Biermann © 2019