Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Bohemian Rhapsody trhne rekord i na videu

Film Bohemian Rhapsody řadu měsíců vítězil v českých kinech a do dnešního dne v našich kinech nasbíral přes 1 a půl milionu diváků. Z nich se určitě rekrutovalo mnoho zájemců o předobjednávku DVD. Bontonfilm se dnes pochlubil, že si nosič ještě před vydáním předobjednalo 50 000 zájemců. Dá se tak očekávat, že se z filmu stane na videu jeden z nejúspěšnějších titulů za poslední léta. Náklad pro první den vydání na discích je 100 000 ks, Bontonfilm ale předpokládá dolisování a celkové prodeje Bohemian Rhapsody v počtu 150 000 ks.

„Bohemian Rhapsody se rychle stal fenoménem, velké množství lidí na něj šlo do kina nejen dvakrát, ale i třikrát či vícekrát. Je to ten výjimečný typ filmu, k němuž se diváci vrací a vracet budou,“ říká Václav Dvořáček, šéf oddělení domácích nosičů Bontonfilmu, který bude snímek na domácích nosičích vydávat. Film vychází kromě DVD ještě na Blu-ray a ve 4K Ultra HD™ verzi. Ta bude navíc jako jeden z prvních filmů obsahovat zbrusu novou obrazovou verzi HDR10+.

Rami Malek přebírá Oscara® za Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli

Na všech vydaných formátech, tedy na DVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™, je nezkrácené vystoupení filmové skupiny na koncertu Live Aid o plné délce 20 minut. Fanoušci si tak budou moci navíc užít dvě celé skladby, které během filmové rekonstrukce nezazněly, a to Crazy Little Thing Called Love a We Will Rock You. „Odehráli jsme celých dvacet minut tak, jako kdysi Queen,“ říká oceňovaný představitel Mercuryho Rami Malek.

Na Blu-ray™ a 4K Ultra HD™ dostanou diváci fascinováni příběhem i hudbou skupiny Queen ještě výraznější přídavek v podobě bonusových videí o celkové délce 80 minut. Díky nim dostanou možnost podívat se důkladně na to, jak celý film vznikal.
Bohemian Rhapsody získal čtyři Oscary včetně ocenění pro Nejlepšího herce v hlavní roli, Zlatý Glóbus pro Nejlepší film v žánru drama a pro Nejlepší mužský herecký výkon.

Na DVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™ vyšel snímek Bohemian Rhapsody 6. března.

-red-
foto/video: CinemArt, Totalfilm, Bontonfilm © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast