Velká soutěž o dárky k filmu Captain Marvel

Jedna z největších letošních filmových událostí je tady. Do kin právě vstupuje Captain Marvel a můžeme potvrdit, že Marvel zvládl svůj první film se ženskou superhrdinkou v čele rozhodně se ctí. Spolu s distributorem filmu, společností Falcon jsme pro vás připravili soutěž o tři balíčky s luxusními cenami k filmu. Výherci dostanou vše v moderním batohu s potiskem filmu. Uvnitř pak najdete leteckou bundu, triko, samolepící nášivky, klíčenku, čepici, plechový box na svačinu a v něm dvě vstupenky na 3D verzi filmu do sítě multikin Cinestar.

Prvenství filmu

Nová marvelovka má hned několik prvenství. Captain Marvel představuje vůbec první film společnosti Marvel, jejíž hlavní postavou je žena. Anna Boden, která režírovala tento film společně se svým dlouholetým režijním partnerem Ryanem Fleckem, je vůbec první ženskou režisérkou v rámci filmového světa společnosti Marvel.
Film Captain Marvel je prvním snímkem v rámci filmového světa společnosti Marvel, který se odehrává v devadesátých letech a chronologicky se tak řadí před všechny ostatní filmy společnosti Marvel Studios s výjimkou snímku Captain America: První Avenger.

Natáčení a lokace

Další zajímavá fakta se týkají natáčení a lokací. Protože se snímek Captain Marvel natáčel v Los Angeles a jeho okolí, využili jeho tvůrci při natáčení řadu lokací v blízkosti Los Angeles, například elektrárnu Eastwood Power Station či jezero Shaver Lake ve Fresnu, ale také poušť v Lucerne Vally či leteckou základnu Edwards Air Force Base.
Jedním ze světů, které výtvarník filmu Andy Nicholson v okolí Los Angeles pro potřeby natáčení stvořil, byla Torfa. Nicholson se svým týmem využil prostředí pískovny a lomu v Simi Valley a s pomocí stovek kilogramů písku ho přeměnil ve vizuálně velice dynamickou lokaci.
Pro potřeby natáčení jedné ze scén v Los Angeles tvůrci filmu využili starého obchodního centra v severním Hollywoodu a vybudovali pro něj nový exteriér, který zahrnoval prodejnu Radio Shack, videopůjčovnu Blockbuster a také čistírnu oděvů. Celé místo působilo tak realistickým dojmem, že k obchodům nezřídka zamířili kolemjdoucí, kteří netušili, že se jedná o filmové kulisy.

Příprava herců

Bez zajímavosti není ani příprava herců na jejich náročné role ve filmu – Brie Larson, která představuje Captain Marvel, a Lashana Lynch, jež ztvárnila zkušební pilotku Marii Rambeauovou, společně navštívily vojenskou leteckou základnu Nellis Air Force Base v Las Vegas, aby zde podstoupily velice exkluzivní výcvik a na vlastní kůži si vyzkoušely let ve stíhacím letounu F-16.
Brie Larson měla také možnost setkat se a strávit čas s brigádní generálkou Jeannie Marie Leavittovou, která se v roce 1993 stala první stíhací pilotkou americké Air Force a byla také první ženou, která byla pověřena velením letky stíhacích letounů (vidět ji můžete v následujícím videu).
Tým kostymérky Sanjy Hays vytvořil pro Brie Larson celkem osm obleků Captain Marvel. Obleky, které jsou použity pro hlavní záběry filmu, jsou primárně ušité z kůže se speciálním modrým perleťovým povrchem, který se leskne, když na něj dopadne světlo.

Soutěž o balíčky cen Captain Marvel

SOUTĚŽ probíhá od 6. března do 13. března 2019. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Falcon.
Soutěžní email, pokud nepoužijete formulář na webu, je soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Captain Marvel”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.