Do kin míří unikátní film s Polákovou a Liškou, premiéra bude na festivalu ve Zlíně (trailer)

Na začátku června se v kinech objeví filmové zpracování dlouholetého televizního seriálu TvMiniUni. Plyšové postavičky na animovaném pozadí, které odpovídaly písničkami na zvídavé otázky dětí, byly natolik oblíbené, že se tvůrci rozhodli na přání diváků přesunout pořad na plátna kin. Nový film pro celou rodinu TvMiniUni: Zloděj otázek dorazí do kin na začátku června. Světovou premiéru bude mít 24. května na 59. Zlín Film Festivalu. 

Jde o unikátně natočený snímek, který propojuje herce s loutkami a zároveň pracuje s animovaným pozadím. Do příběhu dodali tvůrci herce Báru Polákovou a Jiřího Havelku jako rodiče malého Pavlíka alias Sebíka Pötheho, Pavla Lišku jako chůvu Konvičkovou a Miroslava Krobota jako Zahradníka. Epizodní role hrají herci z Městského divadla Petra Králová, Zdeněk Julina, Jan Leflík, Radovan Král a Romana Julinová.

TvMiniUni: Zloděj otázek – Bára Poláková

„Chtěli jsme si vyzkoušet, jak takováto obrazová hraná tvorba a speciální vizualita obstojí jako film. Kolem televizního seriálu se sešla strašně příjemná skupina lidí, a tak jsme si řekli, že by bylo hezké to celé uzavřít nějakým větším zpracováním,“ vysvětlil vznik filmu scénárista a režisér Janek Jirků.

Fakt, že bude mít snímek premiéru jako zahajovací film právě na festivalu ve Zlíně není náhoda. Film vznikl v „Ateliéru 36“ ve Zlíně. Producentem filmu jsou Pavel Berčík a Ondřej Zima.
Do kin Zloděj otázek dorazí 6. června.

-red-
zdroj: Gábina Vágner
foto/video: Bontonfilm © 2019