Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Anifilm | Čtvrteční tipy z programu

Třetí den Anifilmu nabízí opět bohatou nálož projekcí i doprovodného programu. V 10 hodin se ve Světozoru bude promítat soutěžní snímek Pačamama. Malý chlapec se v něm chce stát šamanem. Film se odehrává v peruánských Andách. Pačamama, tedy původně jméno incké bohyně plodnosti, je snímek oplývající příjemnou jihoamerickou barevností a využívající techniku 3D animace, cíleně “zploštěnou“ na 2D.

Pačamama

Svět kočky Marnie je další soutěžní celovečerní snímek, premiérově uvedený na posledním festivalu v Annecy. Film natočila německá dvojčata Christoph a Wolfgang Lauensteinovi. Nečekaná verze pohádky Brémští muzikanti bratří Grimmů nabírá v jejich podání lehce morbidní nádech, ale přitom zůstává dobrou rodinnou podívanou.

Svět kočky Marnie

V sále Roháč můžete vidět blok filmů, na kterých se podílela oceněná Zdenka Deitchová nebo blok filmů mapujících českou tvorbu Český obzor. Česká televize představí ve 14:30 dva nové animované seriály Hvězdičky a Když se řekne naše země.

V kině Aurora můžete od 11:30 vidět nová dobrodružství Pata a Mata a kdo nestihl ve středu Mirai, Dívku z budoucnosti, může se na ni podívat tamtéž ve 14:30.

Na Masarykově náměstí se od 21 hodin bude promítat animovaný hit Úžasňákovi 2.

V Domě Štěpánka Netolického je k vidění nová výstava Animacze po roce 89, která dnes bude mít slavnostní vernisáž.
V Měšťanské besedě je celý den otevřena Game a VR zóna. Od 22 hodin bude mít ve festivalovém stanu v zámeckém parku koncert Katarzia, slovenská producentka, textařka a písničkářka žijící v Praze. Její chytré texty mají blízko k rapu, její kapela hraje něco mezi jazzem a popem.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast