Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Anifilm | Čtvrteční tipy z programu

Třetí den Anifilmu nabízí opět bohatou nálož projekcí i doprovodného programu. V 10 hodin se ve Světozoru bude promítat soutěžní snímek Pačamama. Malý chlapec se v něm chce stát šamanem. Film se odehrává v peruánských Andách. Pačamama, tedy původně jméno incké bohyně plodnosti, je snímek oplývající příjemnou jihoamerickou barevností a využívající techniku 3D animace, cíleně “zploštěnou“ na 2D.

Pačamama

Svět kočky Marnie je další soutěžní celovečerní snímek, premiérově uvedený na posledním festivalu v Annecy. Film natočila německá dvojčata Christoph a Wolfgang Lauensteinovi. Nečekaná verze pohádky Brémští muzikanti bratří Grimmů nabírá v jejich podání lehce morbidní nádech, ale přitom zůstává dobrou rodinnou podívanou.

Svět kočky Marnie

V sále Roháč můžete vidět blok filmů, na kterých se podílela oceněná Zdenka Deitchová nebo blok filmů mapujících českou tvorbu Český obzor. Česká televize představí ve 14:30 dva nové animované seriály Hvězdičky a Když se řekne naše země.

V kině Aurora můžete od 11:30 vidět nová dobrodružství Pata a Mata a kdo nestihl ve středu Mirai, Dívku z budoucnosti, může se na ni podívat tamtéž ve 14:30.

Na Masarykově náměstí se od 21 hodin bude promítat animovaný hit Úžasňákovi 2.

V Domě Štěpánka Netolického je k vidění nová výstava Animacze po roce 89, která dnes bude mít slavnostní vernisáž.
V Měšťanské besedě je celý den otevřena Game a VR zóna. Od 22 hodin bude mít ve festivalovém stanu v zámeckém parku koncert Katarzia, slovenská producentka, textařka a písničkářka žijící v Praze. Její chytré texty mají blízko k rapu, její kapela hraje něco mezi jazzem a popem.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast