Upír bude Batmanem – Pattinson zřejmě putuje do Gothamu

Po několika slepých uličkách a oznámeních (Jake Gyllenhaal) se nyní zdá, že Warneři našli novou netopýří tvář. Časopis Variety oznámil, že podle dobře informovaného zdroje je Robert Pattinson v poslední fázi jednání o ikonickou roli. Ačkoliv se to na první pohled může zdát zvláštní, Pattinson už dávno není jen “ten upít ze Stmívání.” V posledních letech je jeho filmografie prošpikována artovými tituly a spoluprací s významnými světovými režiséry.

Robert Pattinson

Studio Warner Bros. dosadilo na režisérskou židli Matta Reevese a doufá, že se povede celou batmaní filmovou značku restartovat. Batman vs Superman byl zatím nejhorším netopýřím filmem a ani Liga spravedlnosti nepřinesla lepší výsledky. Naposledy si Batmana zahrál Ben Affleck (dokonce čtyřikrát) a za svůj výkon i vzhled sklidil od fanoušků i kritiky nejeden posměšek. Není divu, že se mu následující film o Batmanovi nechtělo režírovat. I takovou nabídku dostal a přes původní souhlas si ji později rozmyslel.

Není ale jasné, zda není ve hře ještě Nicholas Hoult, který se do českých kin brzy podívá jako hlavní hrdina životopisného snímku Tolkien.

Pattinson se naposledy objevil ve sci-fi snímku High Life a své herecké kvality ve filmu potvrdil a upevnil. Na právě probíhajícím festivalu v Cannes se představí v dramatu The King.