Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jiří Vejdělek natočil režisérský deník, provede vás natáčením Poslední aristokratky

Jiří Vejdělek, jeden z nejúspěšnějších současných režisérů a scenáristů, se na konci loňského října pustil do natáčení nové komedie Poslední aristokratka. Film vzniká podle adaptace stejnojmenné úspěšné knihy Evžena Bočka, kastelána milotického zámku. K filmu vzniká i režisérův videodeník, ve kterém Vejdělek diváky postupně provází některými zajímavými momenty natáčení. Celý seriál včetně dalších zajímavých videí k filmu budeme uvádět po celé léto. Poslední aristokratka vstoupí do kin 24. října.

Režisér Jiří Vejdělek

V prvním videu se můžete podívat na poslední dolaďování scén, kostýmů a celého natáčecího plánu. V tom druhém se s Vejdělkem ocitneme na prvním natáčecím dnu přímo na zámku a ověříme si, že je s ním radost spolupracovat, protože to je člověk velmi, ale velmi mírné povahy!

Film Poslední aristokratka vypráví o rodině potomka českého šlechtického rodu Kostků z Kostky Franka, který se se svou americkou ženou Vivien a dcerou Marií lll. vrací z New Yorku do Čech, aby převzal rodové sídlo a s ním i „torzo“ svérázného služebnictva.
Nová česká komedie má skvělé obsazení. Uvidíme Hynka Čermáka, Tatianu Wilhelmovou, Martina Pechláta, Pavla Lišku, Tatianu Pauhofovou, Elišku Balzerovou, Vojtu Kotka, Zdeňka Piškulu, Yvonu Stolařovou a Zdenku Procházkovou.

Autorem adaptace knihy je Jiří Vejdělek a Tereza Dusová, kameramanem snímku je Vladimír Smutný.
Producenty snímku Poslední aristokratka jsou Ondřej Zima a Silvie Michajlova ze společnosti Evolution Films, kteří se podíleli například na filmech Učitelka, Kobry a užovky, František je děvkař či na připravovaném Amundsenovi, na seriálech Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Trpaslík nebo chystané Zkáze Dejvického divadla.
Koproducenty jsou Česká televize, innogy a PubRes.

-red-
zdroj: M. Reková
foto/video: Evolution Films, Falcon © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast