Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové tipy od uměleckého ředitele Karla Ocha (video)

Tradičně jsme se zeptali na zajímavé tipy z festivalového programu osoby nejpovolanější, uměleckého ředitele MFF Karlovy Vary Karla Ocha. „Máme radost, že se tvůrci na karlovarský festival vrací. I v Hlavní soutěži je několik návratů, zmínil bych třeba němce Jana-Ole Gerstera, což je náš kamarád. Před osmi lety jsme měli premiéru jeho debutu Oh Boys. Letos přijel s filmem Lara. Také se vrací Casey Affleck. Přijel po dvou letech se svým filmem Světlo mého života. Měl čas a náš festival má rád, „ prozradil o návratu tvůrců na festival Karel Och.

V případě titulů KVIFF Distribution myslí festival podle uměleckého ředitele na diváka a do běžné distribuce se nevybírají náročné artové tituly. Letos do kin festival posílá dokument o fotbalistovi Maradonovi, islandské drama Bílý bílý den a komedii Devadesátky.
Umělecký ředitel zve třeba i na italský film o dívce s Downovým syndromem, která se po smrti matky stará o otce Dafne.
Och se vyjádřil i k prvnímu uvedení marvelovky v oficiálním programu festivalu: „Marvel studio dokázalo hned několika filmy, že umí stírat hranici mezi komerčním žánrem a něčím, co zajímá třeba i intelektuální média. Není to jen zábava, ale filmy slouží i k zamyšlení. Letos v exkluzivní české premiéře uvedeme film Spider-Man: Daleko od domova. Zajímavé je, že se část filmu natáčela i v České republice.“

-red-
foto/video: Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast