Slunovrat – režisér Děsivého dědictví natočil další horor (trailer)

Slunovrat je nový horor režiséra Ariho Astera, který stojí za Děsivým dědictvím. Novinka stojí na podobném hororovém žánrovém základu. Americký pár Dani a Christian (Florence Pugh a Jack Reynor) se během krátké dovolené se svými přáteli ocitnou nečekaně vtaženi do světa tajemného a nebezpečného primitivního kultu v idylické švédské vesničce. Podívejte se na trailer.

Velmi zajímavá je atmosféra a vizuál traileru. Na první pohled nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít primárně o horor. Z ukázky dýchá především mystika. Film je anoncován jako jako mysteriózní hororové drama. Aster a jeho tvůrčí tým od základů vytvořili okouzlující a jedinečný svět plný vlastního jazyka, historie, mytologie a tradic. Vizuál filmu propůjčil zejména architekt Henrik Svensson. Slunovrat byl natočen v létě 2018 na venkově mimo Budapešť, kdy maďarský venkov nahradil odlehlé Švédsko kvůli logistickým důvodům a lepšímu přístupu ke slunečnímu světlu.

Slunovrat (foto: Aerofilms)

Co se jeví jako slunný ráj osídlený přátelskými vesničany skotačícími v přírodě, se rychle posouvá k něčemu zlověstnému. Mezi tím, co Dani bojuje s vlastními vnitřními démony a Christian se noří hlouběji do tajemství kmene Hårga v naději na dosažení akademické slávy, se pár ocitá ponořen v hodnotách, tradicích a rituálech, které jsou znepokojivě odlišné od jejich vlastních.

Ústřední roli Dani Ardor ztvárnila ve filmu Slunovrat třiadvacetiletá Florence Pugh. Britská herečka, kterou si diváci mohou pamatovat ze snímků Lady Macbeth či The Little Drummer Girl, září v roli, jež obnáší obrovskou škálu emocí – od šoku a paniky přes zoufalství a zmatek až k důvěře a důstojnosti.

Film do českých kin dorazí 1. srpna.

-red-
foto/video: Aerofilms © 2019

Recenze | Děsivé dědictví – silný zážitek i bez laciných lekaček