Jak vznikal Lví král? Podívejte se do zákulisí výroby filmu i českého dabingu (video)

Do kin vstoupila nová verze klasického Disney příběhu Lví král. Režisér Jon Favreau vypráví animovanou klasiku za pomoci nových filmových technologií a uvádí známé postavy na stříbrné plátno zcela novým, realistickým způsobem. Nabízíme vám film o filmu a video s Terezou Černochovou z dabingu, která nazpívala píseň zpěvačky Beyoncé.

“Lvího krále znají všichni. Chtěli jsme ho ale vyprávět nově za pomoci moderních technologií. Myslím, že když se vám podaří zachytit ducha původního filmu a ukázat k tomu něco nového, je to výhra…,” říká o filmu jeho režisér.

Tereza Černochová patří podle hudebního režiséra Jana Maxiána k nejlepším českým zpěvačkám vůbec. “Má skvělý hlasový rozsah a dokáže vyzpívat i černošské věci.” Zpěvačka ale part Beyoncé pouze zpívá na dabing samotný si netroufá. V původním znění namluvila Beyoncé i postavu samotné Naly.
V dalších rolích uslyšíte v českém znění například Miroslava Etzlera v roli Mufasy, Jana Štastného jako Scara nebo Dagmar Havlovou v roli Sarabi.

Snímek Lví král se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

Film je právě v českých kinech.

foto/video: Falcon, Totalfilm.cz © 2019