Jan Prušinovský začal natáčet vztahovou romanci Chyby

Režisér úspěšného seriálu Most, Okresní přebor nebo filmu Kobry a užovky Jan Prušinovský začal natáčet nový film. Vztahová romance nazvaná Chyby se v kinech objeví na podzim příštího roku. První klapka příběhu mladé a energické Emy (Pavla Gajdošíková) a jen o něco staršího Tomáše (Jan Jankovský), který chce žít tady a teď, padla o víkendu v Příbrami. Film vzniká podle scénáře Romana Vojkůvky. Premiéra v tuzemských kinech je plánovaná na podzim příštího roku.

Chyby – Jan Prušinovský a Pavla Gajdošíková

„Chyby jsou příběhem lidí, kteří nejsou ani dobří ani špatní. Jak název filmu napovídá, v určitých momentech svého života chybují a za tyto chyby pak mohou být potrestáni,“ říká režisér Jan Prušinovský a dodává: „V minulosti jsem vztahovou romanci ještě netočil, a navíc jsem ve svých příbězích nikdy neměl dominantní ženskou postavu. A právě v tom vidím největší výzvu, se kterou se do natáčení tohoto filmu pouštím. Scénář Romana Vojkůvky mě navíc oslovil tím, že jde o komorní, nejednoznačný a přímočarý příběh, který si uchovává určitou syrovost.“

Chyby – První klapka Pavla Gajdošíková a Karolina Frydecká

Ema (Pavla Gajdošíková) je energická pětadvacetiletá prodavačka v supermarketu na malém městě. Tomáš (Jan Jankovský) je třicetiletý pokrývač žijící v nedaleké vesnici. Jedna noc, od které ani jeden z nich nic zásadního nečekal, rychle přeroste ve vztah, lásku a společné bydlení. Ema se rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho to ale nezajímá, protože oba podle něj mají žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii událostí, která obrátí životy obou dotyčných naruby. Nejnovější film režiséra Jana Prušinovského (Okresní přebor, MOST!, Kobry a užovky) podle scénáře Romana Vojkůvky je komorní vztahovou romancí mapující vztah dvou zamilovaných.

Chyby – Pavla Gajdošíková

Natáčení odstartovalo tuto neděli v Příbrami. Celý film bude natočený v reálných lokacích ve Středočeském kraji a na Slovensku. mj. v Příbrami, Berouně, Kublově nebo Žilině. V dalších rolích se objeví Ondřej Kokorský, Ivo Gogál, Jan Kolařík nebo Kryštof Rímský.

Producentem filmu je společnost OFFSIDE MEN. Ta v minulosti produkovala také poslední film režiséra Jana Prušinovského Kobry a užovky, snímek Učitelka nebo televizní seriály Čtvrtá hvězda a Trpaslík. Koproducenty jsou Česká televize – Filmové centrum a slovenská produkční společnost PubRes. Film vzniká za finanční podpory Státního fondu kinematografie a slovenského Audiovizuálního fondu.
Do českých kin ho uvede distribuční společnost Falcon, a to na podzim příštího roku.

Poslední film Jana Prušinovského Kobry a užovky získal cenu na karlovarském festivalu, 7 Českých lvů a jednu cenu České filmové kritiky.

-red-
foto: Zuzana Lazarová
zdroj: Jakub Fürst