Joker má finální trailer – v Benátkách patří k očekávaným titulům

Na právě probíhajícím prestižním benátském festivalu se představí nový Joker s Joaquinem Phoenixem. A hned v Hlavní soutěži. Na festival dorazí tvůrci spolu s herci a film na místě uvidí i vybraní novináři. Dnes Warneři uvolnili finální trailer. Film Todda Phillipse bude mít v českých kinech premiéru 3. října.

Už při obsazení výtečného Joaquina Phoenixe do role Jokera bylo jasné, že půjde o mimořádný projekt. Phoenix si role pečlivě vybírá a tato komiksová postava patří herecky k nejkomplexnějším a nejvděčnějším napříč celým komiksovým světem. Pod vedením režiséra Todda Phillipse si zahraje v novém filmu i Robert De Niro, Zazie Beetz a další.

Joaquin Phoenix jako Joker (foto: Warner)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker.

Premiéru na benátském festivalu budeme sledovat a přineseme podrobnosti i první reakce světových médií.

-red-
foto/video: Vertical Entertainment © 2019