Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Osudy autora Pána prstenů v dramatu Tolkien (soutěž o film)

Drama s Nicholasem Houltem a Lily Colins o osudech J. R. R. Tolkiena se nakonec do českých kin nepodívalo. Čeští diváci ale o film nepřijdou. Snímek o slavném spisovateli, který objevuje sílu přátelství, odvahy a odhodlání vydal na DVD a Blu-ray discích Bontonfilm. Soutěžte s námi o DVD a Blu-ray s filmem.

Pro fanoušky známého spisovatele bude zajímavé sledovat paralelu mezi skutečným Tolkienovým životem a zážitky s kamarády a jejich následné promítnutí do trilogie Pán prstenů a Hobit. Je možné, že až si pak znovu pustíte filmy Petera Jacksona, budete na ně nahlížet trochu jinak.

Tolkien (foto: Totalfilm)

Scénář Davida Gleesona a Stephena Beresforda se zaměřuje na autorovo studijní období a zážitky v zákopu a na bojišti první světové války. Obojí na pozadí silného přátelství.
Celkově se film z hlediska formy a obsahu jeví jako trochu konvenční. Vizuální odkazy na Tolkienovo literární dílo, když se například na frontě objevují motivy ze Středozemě, jsou trochu zjednodušující. Jednou ze silnějších stránek filmu je zobrazení kamarádství mezi hlavním protagonistou a jeho spolužáky Robertem, Christopherem a Geoffreyem v dynamických scénách, kdy diskutují o zásadních věcech. Je zřejmé, že tyto momenty byly důležité pro Tolkienovu pozdější práci. Poměrně důležité jsou i scény s Tolkienem a jeho budoucí manželkou. Solidní výkon tady podávají jak Nicholas Hoult v titulní roli, tak jeho filmová manželka Lily Collins.

Kyperský režisér Dome Karukoski před Tolkienem natočil životopisný snímek Tom of Finland.

Soutěž o DVD a Blu-ray s filmem Tolkien

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Kolik částí má filmová série Pán prstenů a Hobit dohromady?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’3,6,9’/][/contact-form]

SOUTĚŽ probíhá od 26. srpna do 2. září 2019. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Bontonfilm, a.s..
Soutěžní email, pokud nepoužijete formulář na webu, je soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Tolkien”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast