Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jiří Vejdělek: Komedie je nejtěžší žánr, musí to tikat jako švýcarské hodinky

Filmový hitmaker Jiří Vejdělek si do své filmografie přidal další komedii. Tentokrát je to dle jeho vlastních slov komedie ryzí. „Myslím si, že v mé filmografii je Poslední aristokratka nejčistší komedie, co jsem zatím natočil. V těch ostatních filmech jsem tam vždycky dal nějaké vážné téma. Tentokrát je to opravdu lehkonohé.“ prozradil režisér. Podívejte se na video, kde režisér vysvětluje, proč je komedie podle něj nejtěžším filmovým žánrem. 

„To, že podle Poslední aristokratky vzniká film, mě naplňuje neskonalým úžasem, protože když jsem ji psal, tak jsem ani netušil, nedoufal, že ta knížka vůbec vyjde. A když jsem se dozvěděl, že například hospodyni paní Tichou hraje Eliška Balzerová, byl jsem vyloženě nadšený,“ říká autor knihy Evžen Boček, kastelán zámku Milotice, kde štáb většinu filmového příběhu letos v zimě natáčel.

Tvůrci do filmu z atraktivního zámeckého prostředí obsadili Hynka ČermákaTatianu DykovouMartina PechlátaPavla Lišku, Elišku Balzerovou nebo Tatianu Pauhofovou. Jiří Vejdělek komedii natočil dohromady na pěti zámcích v Čechách a na Moravě.

Poslední aristokratka vstoupí do kin už 24. října.

-red-
foto/video: Falcon, Evolutin Films © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast