Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Be2Can dnes zahajuje francouzským kandidátem na Oscara

V Praze dnes začíná přehlídka festivalového filmu Be2Can. Tradičně nabídne to nejlepší z Berlína, Benátek a Cannes. Na snímky se můžete vydat do Kina Lucerna a nově také do Edison Filmhubu. Slavnostní zahájení dnes večer ozdobí francouzští herci Alexis Manenti a Djebril Zonga, kteří hrají v novém kriminálním dramatu Bídníci režiséra Ladj Lyho. Současný film Bídníci byl uveden s úspěchem na filmovém festivalu v Cannes, kde získal Cenu poroty a je oficiálním kandidátem za Francii v klání o Oscara.

Bídníci (foto: Film Europe)

Režisér Ladj Ly na slavnostním závěrečném ceremoniálu v Cannes věnoval cenu všem chudým lidem Francie se slovy: „Můj film popisuje vztahy mezi policisty a obyvateli mé čtvrti na pařížském předměstí. Jediný společný nepřítel této čtvrti je bída. A proto tuto cenu věnuji všem bídníkům Francie.“ Také se obrátil se snímkem na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona s cílem systémově a politicky řešit tuto problematiku.

Další přehled uváděných filmů najdete zde

Dalším výrazným titulem přehlídky je thriller U Zlaté rukavice. Film vypráví příběh Fritze Honky, kterému se přezdívalo řezník a který v sedmdesátých letech minulého století představoval pro Hamburčany noční můru a pekelný děs. Své oběti si vybíral v nechvalně známé putyce U Zlaté rukavice. Fatih Akin se do tématu pustil společně s hercem Jonasem Dasslerem a vytvořil snímek, který je esteticky dokonalý, ale divák se zároveň ocitá v příběhu, kterému by raději svědkem nebyl.
Životním dílem odpudivého a deformovaného opilce jsou vraždy místních prostitutek, jejichž těla ukrývá do zdí svého podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řeckých pokrmů z přízemí. Akin tímto snímkem podle knižní předlohy Heinze Strunka tvrdě testuje diváckou odolnost.

U Zlaté rukavice

Soutěž o 2×2 vstupenky na premiéru filmu U zlaté rukavice
(4. října ve 20:45 Kino Lucerna Praha)

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Ve které Spolkové republice Německa leží město Hamburk, kde Fritz Honka své oběti vraždil?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’v Braniborsku,město je zároveň samostatná spolková republika,ve Šlesvicku – Holštýnsku’/][/contact-form]

Další informace o programu najdete zde

-red-
foto/video: Film Europe © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast