Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

ČESKÁ TELEVIZE SE PRAVDĚPODOBNĚ PO VLÁDNÍ NOVELE DOČKÁ ZVÝŠENÍ POPLATKU O 15 KORUN. NAPOSLEDY SE POPLATEK ZVYŠOVAL V ROCE 2008.

Hra – koprodukční drama s Jiřím Mádlem má trailer a plakát

O milostném dramatu Hra jsme si už v létě povídali s hlavním protagonistou Jiřím Mádlem. Rozhovor najdete zde. Nyní tvůrci představili trailer a plakát k filmu. Milostné drama světově uznávaného režiséra Alejandra Fernándeze Almendrase (mj. vítěze festivalu Sundance) vstoupí do českých kin poslední říjnový den. Podívejte se na video.

94 minutový černobílý film ve formátu 4:3 v koprodukci čtyř zemí: ČR – Chile – Francie – Jižní Korea zobrazuje svět Petra (Jiří Mádl), mladého ředitele oblastního divadla, který se začne rozpadat během realizace jeho ambiciózního snu nejen v pracovní, ale i soukromé rovině. Kde čerpal námět jeho chilský režisér? Také z rodiny. Příbuzný jeho české partnerky je také ředitelem regionálního divadla…

„Pro mě je to člověk, který je rozpolcený do několika poloh. Je to manažer divadla a zároveň tvůrce, chce být milenec, ale i manžel a táta, chce být jako dítě a vnímat svět hravě, ale realita ho tlačí pořád víc a víc do světa dospělých. Já jsem tam těch rozporů našel vlastně hrozně moc, ale teď je všechny nedokážu vyjmenovat. Alexandrovi se sice ta moje popiska moc nelíbí, ale já říkám, že je to film o pozici muže v moderním světě,“ prozradil Jiří Mádl v našem rozhovoru.

Slavnostní předpremiéra 25. října bude patřit kinu Hutník v Kladně, protože zde, v syrovém prostředí hotelu Kladno a secesním Městském divadle (a přilehlém okolí), film vznikl.
Do kin vstoupí černobílé milostné drama Hra 31. října v distribuci Pilot Filmu. Českou producentkou filmu je Veronika Finková ze společnosti Film&Roll.

-red-
zdroj: J. Turner
foto/video: Pilot Film © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast