Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jiří Vejdělek: Na place mi chytla herečka od kamen (rozhovor)

Do kin dorazila adaptace knižního humoristického bestselleru Poslední aristokratka. Kniha Evžena Bočka byla vysněným projektem režisérského hitmakera Jiřího Vejdělka. Na knihu narazil díky královsky se bavící čtenářce při jízdě tramvají. Když režisérovi později látku nabídli držitelé práv z produkční firmy Evolution Films, byl to pro režiséra dárek. O tom, jaká cesta vedla od knihy na plátno, co bylo při natáčení nejnáročnější a jak se stalo, že na place chytly šaty herečce Táně Dykové? Pusťte si následující rozhovor a všechno se dozvíte.

Ve filmu o rodilém Newyorčanovi Franku Kostkovi (Hynek Čermák), který získá díky svým šlechtickým předkům zpět dávné rodové sídlo zámek Kostka a vrací se na něj do Čech se svou dcerou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentní manželkou Vivien (Tatiana Dyková), se dále představí Martin Pechlát, Eliška Balzerová, Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Vojtěch Kotek nebo Tatiana Pauhofová.

Před samotným natáčením komedie Poslední aristokratka řešili filmaři problém, jak na jediném zámku natočit všechno to, co autor knižní předlohy popisuje na stránkách knihy. A režisér Vejdělek trval na tom, že by vše ve filmu mělo vypadat pravdivě jako v samotné knize. A tak filmové interiéry i exteriéry filmaři poskládali pro natáčení s architektem Martinem Kurelem a Vladimírem Smutným dokonce z pěti různých zámků v Čechách a na Moravě. Komedie Poslední aristokratka tedy vznikala postupně na zámcích Lemberk na Liberecku, Buchlovice u Uherského Hradiště, Rájec v okrese Blansko, Jaroslavice na Znojemsku a největší část pak na zámku Milotice v okrese Hodonín.

Film je právě v kinech.

-red-
foto/video: Falcon, Totalfilm.cz, Evolution Films © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast