Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy: Tenkrát podruhé – chytrý scénář a herecké legendy

Komedie nabitá hvězdami francouzského filmu jako Daniel Auteuil či Fanny Ardant měla premiéru na letošním filmovém festivalu v Cannes a včera odstartovala již 22. ročník Festivalu francouzského filmu. Tenkrát podruhé je možné v rámci festivalu zhlédnout na několika projekcích v Praze a ve všech regionech. Do české distribuce film vstupuje 2. ledna 2020.

Tenkrát podruhé (foto: Aerofilms)

Originální název La Belle Époque je sice francouzské slovní označení secese, v doslovném překladu ovšem značí krásnou éru. Tou je pro každého pochopitelně jiné období, což si dobře uvědomuje agentura Time Travellers, která je schopna za pomoci kulis, kostýmů a herců věrně replikovat jakýkoliv historický okamžik. Zatímco většina zákazníků má zájem o setkání s Ludvíkem XVI. či Hitlerem, Victor se chce vrátit zpět ve svém vlastním životě a to do dne, kdy potkal svou ženu Marienne. S Victorem se tak ocitáme ve studiem vytvořené kopii kavárny, kde se tito dva poprvé viděli, a to přesně 16. května 1974.

Tenkrát podruhé stojí především na chytrém scénáři, který místy připomene Charlieho Kaufmana a jeho revizi počátků vztahu Joela a Clementine ve Věčném svitu neposkvrněné mysli. Příběh setkání Victora a Marienne je zcela přirozeně implementován do hlavního filmového rámce, který se odehrává v současnosti. Není tak žádným způsobem uměle naroubován a působí zcela nenuceně. Fanny Ardant i Daniel Auteuil jsou dle očekávání skvostní.

Víc se dočtete v plnohodnotné recenzi 30. prosince.

Pavel Bárta
foto/video: Aerofilms © 2019

Projekce v rámci Festivalu francouzského filmu
21. 11.

19:30 Minikino Moravská Ostrava
20:00 Kino Kotva České Budějovice
23. 11.
16:15 Kino Lucerna Praha
24. 11.
20:30 Brno, Univerzitní kino Scala
25.11.
20:30 Bio Central Hradec Králové

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast