Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jak vznikaly triky k nové pohádce Zakleté pírko (video)

Do kin vejde po novém roce nová pohádka Zdeňka Trošky Zakleté pírko. Už v prosinci se ale po celé zemi koná řada vánočních předpremiér. Mnozí z vás tak pohádku už viděli a možná vás bude zajímat, jak vznikaly triky. Podívejte se na následující video.

Zakleté pírko je pohádka o lásce a dobrém srdci, které pomohou překonat protivenství. A o tom, že být dobrý je jednou z největších hodnot, které v životě máme. „Dobré chování a pomoc bližnímu se z našeho života velice rychle vytrácí. A proto je nutné si to stále připomínat. Není nic hezčího, než když zvítězí dobro nad zlem. A tak by tomu mělo být nejenom v pohádkách,“ přeje si Zdeněk Troška.

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí neustále sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit jeho prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milovaného. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka před zlou princeznou Ebenií bude potřeba především pravá láska.

Zakleté pírko je ve vybraných kinech již nyní, od 2. ledna ji najdete ve všech kinech.
-red-
zdroj: Uljana Donátová
foto/video: Fénix Film, CinemArt © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast