Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Kina promítají online – dnes předpremiéru něžné komedie Malá lež

Moje kino LIVE je projekt spřátelených kin Aero, Bio Oko, Světozor z Prahy a Bio Central z Hradce Králové. „Dorazit“ do těchto kin ale můžete díky této aktivitě samozřejmě online, ať už se nacházíte kdekoliv. Moje kino LIVE funguje tak, že si divák koupí e-vstupenku do svého oblíbeného kina a spolu s dalšími zhlédne film, který kino nabízí v programu. Na film si musí vyhradit daný čas, sledují ho díky tomu pozorněji a bez pauz, stejně jako v kině. Dnes večer je na programu předpremiéra něžné komedie Malá lež (The Farewell). „Film jsme měli původně v plánu uvést do kin 23. dubna, ale vzhledem k aktuální nejisté situaci jsme spojili síly s našimi spřátelenými kiny a rozhodli jsme se ho divákům nabídnout v této speciální předpremiéře“, vysvětluje Kateřina Dvořáková z distribuční společnosti Aerofilms.

Něžná komedie režisérky Lulu Wang natočená podle skutečné lži vypráví příběh Newyorčanky Billi a její svérázné čínské babičky Nai Nai. Snímek o hledání identity a vlastních kořenů se v stal jedním z nejlépe hodnocených snímků loňského roku a herečce Awkwafině vynesl Zlatý Glóbus pro nejlepší herečku.

Na diváky čekají další zajímavé tituly i v následujících dnech. V sobotu úspěšný oscarový snímek Zelená kniha a v neděli legendární The Kid s Charliem Chaplinem.

Prostředí kina navodí vedle samotného výběru filmu i úvody dramaturgů, debaty a další přidružené formáty, které mají co nejvíc všem kinofilům připomínat jejich přirozené prostředí. Zásadním prvkem projektu je chat, který je během streamu k dispozici, aby si diváci mohli povídat, sdílet své dojmy a zkrátka být spolu v kině.
„Chceme přinést našim fanouškům sdílený divácký zážitek podobný co nejvíc tomu, co nás baví a odehrává se běžně v kině. Čekají je úvody, reakce diváků, společnost přátel, a je to i způsob, jak mohou napřímo vyjádřit podporu danému kinu. Stream začne půl hodiny před projekcí a skončí půl hodiny po projekci ruchem kavárny a kina, diváci mohou debatovat na chatu – stejně jako by si povídali na našich barech před filmem a po filmu,“ říká Vojtěch Marek koordinátor projektu a dramaturg kina Světozor.

Na chatu se v roli moderátorů debaty objeví online promítač, uvaděčka, a posléze i barman. „Očekáváme, že to bude hlavně zábava právě proto, že mezi diváky nebude chybět interakce. Připravujeme i další vlastní obsah a mnohá zpestření streamu. Primárně nám jde ale o kvalitní filmy a jejich projekce v rámci komunity našich kin,“ dodává Marek. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Předprodej končí v den projekce v 19:00. Vstupenky stojí od 100 Kč do 1000 Kč a je na každém divákovi, jakou z částek se rozhodne za stream kinu zaplatit a finančně jej tím podpořit podle svých možností. Další formou podpory je členství v klubu Moje kino. Více na www.mojekino.cz.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, Aerofilms © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast