Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy: Malá lež je srdečný snímek o lásce k babičce

Veškeré filmové premiéry jsou sice odloženy na dobu neurčitou, avšak díky kinům Světozor, Aero, Bio Oko, Scala a Central můžeme denně sledovat filmy v rámci jejich projektu Moje kino LIVE – Spolu doma v kině. V pátek 20. března jsme se tak dočkali streamované předpremiéry americko-čínského snímku Malé lži.

Malá lež je láskyplným vyznáním všem babičkám a jedinečnému poutu, které si vytváří se svými vnoučaty. Billi a její rodina se z různých koutů světa sjíždí do Čchang-čchunu v Číně pod záminkou svatby příbuzného. Skutečný důvod jejich návštěvy ovšem spočívá v tom, aby všichni pohromadě viděli naposled Billiinu babičku, která je ve smrtelném stádiu rakoviny plic. Babička ovšem o své diagnóze nic neví, a tak Billi i celá její rodina musí potlačit svůj smutek a předstírat, že je vše v pořádku.



Navzdory plačtivému tématu je Malá lež po většinu času film prodchnutý jemným humorem. Je to vřelý snímek, který vykresluje milující pouto mezi babičkou a její vnučkou natolik srdečně a sugestivně, že po jeho zhlédnutí budete mít chuť obejmout vlastní babičku a zavzpomínat na časy v dětství, které jste s ní strávili.
Malá lež navíc zdařile snoubí kulturní specifičnost s univerzálními tématy, ale o tom (a dalším) více až v naší recenzi, kterou vám přineseme, jakmile budeme moci opět do kin a snímek bude mít svou regulérní premiéru.

Premiéra filmu bude oznámena, hned jak to bude možné.

Projekt Spolu doma v kině pokračuje. Bližší informace zde: https://bit.ly/2J7UF6C

Pavel Bárta, Totalfilm.cz

foto/video: Totalfilm.cz, Aerofilms © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast