Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zlín Film Festival se přesouvá na září

Také Zlín Film Festival nechce ponechat nic náhodě a z tradičního termínu (přelom května a června) přesouvá kvůli pandemii koronaviru konání festivalu na září. Babí léto bude evidentně na festivaly bohaté, v druhé polovině září se má pak konat pražský Febiofest.

Nový termín zlínského festivalu je nově 4. až 10. září 2020. Šedesátý ročník nejstaršího a největšího filmového festivalu pro děti a mládež se měl původně uskutečnit v termínu 29. května až 6. června 2020. Pořadatelé však považují zářijový termín za reálnější. „Je nám to nesmírně líto, že letos děti tradičně neoslaví svůj svátek a blížící se konec roku na našem festivalu, ale termín festivalu musíme letos přeložit. Namísto konce školního roku plánujeme přivítat s dětmi jeho začátek,“ řekl prezident festivalu Čestmír Vančura.

Změna termínu se dotkne i tradiční součásti doprovodného programu Salonu filmových klapek. „Tento týden měla odstartovat v Praze Klapka tour 2020, která byla z pochopitelných důvodů pozastavena. O náhradním termínu i podobě celého projektu momentálně jednáme, již nyní však můžeme slíbit, že kompletní letošní kolekce klapek bude již brzy k vidění na webu www.salonfilmovychklapek.cz,“ uvedla členka správní rady Nadačního fondu FILMTALENT Zlín Markéta Pášmová.

Výstava filmových klapek na Zlín Film Festivalu (foto: totalfilm.cz)

Odkládá se také start Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2020. Ten se měl původně konat v sobotu 6. června. „Půlmaraton se uskuteční mimo standardní rámec festivalu, a to v sobotu 12. září,“ doplnila Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu.

zdroj: Zlín Film Festival, Kateřina Martykánová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast