HBO podpoří finančně českou kulturu díky online streamování s hvězdami svých seriálů

HBO Europe se rozhodlo finančně podpořit kulturu v České republice částkou 250 000 Kč, která bude rozdělena mezi vybrané subjekty. Umělci a umělkyně napříč Českou republikou bojují s koronavirovou krizí každý den. Spousta z nich aktivně pomáhá svým komunitám, ačkoliv jejich vlastní příjmy v podstatě ze dne na den spadly na nulu: Divadla jsou zavřená, koncerty se nekonají, do galerií se nesmí a jen online aktivity přežití nezajistí. Proto se HBO Europe rozhodla aktivně zapojit do této celonárodní sbírky a podpořit tak naše herce a umělce. Součástí této akce je i projekt #HBOGOLive – Společné sledování seriálů prostřednictvím živého vysílání na instagramu. Startuje už dnes večer.

Terapie – Lukáš Hejlík

“Prostřednictvím živého vysílání chceme pomoci umělcům, divadelním spolkům a podpořit kulturní akce. Za každého hosta, který se na jeden den ujme našeho instagramového profilu a provede fanoušky živým vysíláním, odešleme přes 40 000 Kč na nákup vstupenek – FESTIVAL NIC 2020,” vysvětluje Pavla Brožková z HBO Europe.
⇒ Festival Nic 2020 nabízí možnost koupit si na stránkách Goout.net vstupenky na virtuální (imaginární) představení vybraného subjektu a podpořit jej v době nelehké ekonomické situace.




Pandemie COVID-19 nutí miliony lidí po celém světě k izolaci. Mnozí tak hledají zábavu a relax u sledování oblíbených filmů a seriálů. Rádi bychom podpořili vládní rozhodnutí a vyzvali fanoušky, aby zůstali #spoludoma a užili si s námi LIVE STREAM PARTY každé úterý (od 18:00) na instagramovém profilu HBO_CZSK. (První vysílání se bude konat již 21. dubna s Lukášem Hejlíkem). Další úterky se pak můžete těšit na Aňu Geislerovou (Až po uši), Martina Hoffmana nebo Kristýnu Podzimkovou (Bez vědomí) a další herecké hvězdy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

#HBOGOLive Chcete si promluvit s @lukashejlik ? ?❤️ Zítra bude spousta času. #Terapie

Příspěvek sdílený HBO CZ/SK (@hbo_czsk),

Vybrali jsme herce a herečky z originálních produkcí HBO EUROPE (Pustina, Až po uši, Bez vědomí, Terapie). Každý z nich bude v přímém přenosu sledovat jednu epizodu, ve které sám vystupuje, nebo vybere svůj oblíbený seriál z HBO GO. Bude komentovat a zasahovat do děje, vzpomínat na pocity z natáčení, zábavné historky, herecké kolegy, lokace a samozřejmě odpovídat na dotazy fanoušků.

HBO dále svou aktivitu komentuje: Samotná akce si dále klade za cíl, poskytnout fanouškům rozptýlení, umožnit jim opět sdílet pocity ze společné události, zažít pocit sounáležitosti a interakce s ostatními lidmi. A až se svět kolem nás zase vrátí do normálu, budeme mít jistotu, že naše oblíbená divadla, kluby, galerie, koncertní sály a další ostrovy kreativní svobody mohou i nadále pokračovat v tom, co umí nejlépe: Rozšiřovat obzory, přinášet radost, ale v první řadě přinášet zážitky, na které nikdy nezapomeneme. A vzhledem k tomu, že se s touto iniciativou plně ztotožňujeme, rozhodli jsme se i my podpořit naše umělce, tvůrce a neziskové organizace touto částkou.

-red-
zdroj: Pavla Brožková, HBO EUROPE 
foto/video: HBO, Totalfilm.cz © 2020