Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Kanáři – boj proti mafii pískáním (online premiéra)

V úterý 5. května bude mít v rámci Moje kino Live online premiéru detektivní thriller Kanáři. Film režiséra Cornelia Porumboiua nás zavede na Kanárské ostrovy, kde se policejní inspektor Cristi musí za pomoci krásné Gildy naučit kódovanou pískanou řeč, aby vysvobodil z vězení drogového mafiána a získal tak balík peněz. Film si můžete v úterý užít na slavnostní online premiéře, následně bude k dispozici legálně na VOD službě aerovod.cz. Kanáři jsou pátým celovečerním filmem čtyřiačtyřicetilého tvůrce, který je jednou z předních osobností rumunské nové vlny. Film byl uveden v canneské hlavní soutěži.

V ústředí filmu Kanáři stojí skutečná pískaná řeč Silbo gomero, která vznikla na ostrově La Gomera. Řeč byla v roce 2009 organizací UNESCO vyhlášena mistrovským dílem ústního a nehmotného dědictví lidstva. „Styl vyprávění filmu Kanáři byl definován příběhem tohoto tajného jazyka používaného zločinci. Silbo gomero umožňuje kódovat mluvený jazyk podobně jako film kóduje realitu. Začal jsem si tedy hrát s kódy různých žánrů – od detektivních filmů, filmů noir po westerny a komedie,“ říká režisér Corneliu Porumboiu.

Kanáři (foto: Aerofilms)

Anna Lísalová z distribuční společnosti Aerofilms film hodnotí velmi kladně: „Kanáři jsou vtipný a originální film, který nabízí mnohovrstevnatý zážitek. Kdo chce příběh z podsvětí ve stylu Dannyho parťáků, má ho mít. Kdo chce jít více do hloubky, má příležitost. Porumboiu zkrátka natočil neuvěřitelně současný snímek o morálce a ztrátě svědomí, o neustálém sledování, pronásledování a předstírání.“

Recenze ve čtvrtek 7. května
Premiéra filmu 5. května ve 20:30 na Moje kino Live
Distribuční premiéra: 7. května online na aerovod.cz / premiéra v kinech bude upřesněna

? Pěkně se oblečte a připojte se k nám na Kanáři: slavnostní online premiéra v Moje kino LIVE v úterý 5. května.
?…

Zveřejnil(a) Aerofilms dne Pondělí 4. května 2020

-red-
foto/video: Aerofilms © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast