Novou komedii Můžem i s mužem bude režírovat Vanda Hybnerová

Na počátku byly čtyři ženy a jedna divadelní komedie Můžem i s mužem, v níž se potkávají Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová a Dáša ZázvůrkováZa dvě sezóny se uskutečnily bezmála dvě stovky repríz a představení Můžem i s mužem viděly tisíce diváků po celé České republice. Vznikla tak myšlenka filmové komedie, kterou bude jako svůj celovečerní debut režírovat Vanda Hybnerová.

Herečky z filmu Můžem i s mužem

Zatímco v Hollywoodu nebývá přerod známé herečky v režisérku celovečerního filmu nebo seriálu ničím neobvyklým, v Česku je hereček/filmových režisérek zatím jen velmi úzká skupina a Vanda Hybnerová tak bude jednou z mála, které se pustily do režie celovečerního hraného filmu.
„Za svou hereckou kariéru jsem pochopila, že komedie je sice jedním z nejnáročnějších žánrů, ale zároveň nejmilovanějším. Smích přeci léčí. A my se chceme smát a trochu i léčit,“ říká Vanda Hybnerová.

Vanda Hybnerová na place filmu Bajkeři (foto: Totalfilm)

Ve filmové komedii Můžem i s mužem se představí identické herecké obsazení jako v úspěšném divadelním představení – Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová a Dáša Zázvůrková a nejen ony. Kameramanem filmu je David Čálek, architektem Marek Cpin, střihačkou Olina Kaufmanová, mistrem zvuku Jiří Klenka, hudbu skládá Honza Horáček.
Snímek vzniká v produkci Pavla Fürsta. Natáčení začne 10. srpna v Praze.

Do kin film uvede Bontonfilm 13. července 2023.

-red-
zdroj: U. Donátová