Kenneth Branagh bude jako Poirot vyšetřovat Smrt na Nilu (trailer)

Úspěšný Poirot pro novou generaci. S filmem Vražda v Orient expresu se jím stal Kenneth Branagh. Ve filmu si nejen zahrál, ale také ho režíroval. Totéž se opakuje ve dvojce podle dalšího románu Agathy Christie Smrt na Nilu. Premiéra hvězdně obsazené novinky studia 20th Century je naplánována v Česku na 22. října letošního roku.

Podle románu Agathy Christie z roku 1937 je Smrt na Nilu odvážným tajemným thrillerem o emocionálním chaosu a smrtících následcích vyvolaných milostnou posedlostí. Dovolená belgického detektiva Hercule Poirota na palubě okouzlujícího říčního parníku v Egyptě se změní v děsivý hon na vraha, ve chvíli, kdy idylické líbánky dokonalého páru postihne tragédie. Příběh nespoutané vášně a paralyzující žárlivosti, zasazený do prostředí impozantní pouštní scenérie, dech beroucích výhledů a majestátních pyramid v Gíze, sleduje osudy skupiny kosmopolitních cestujících, přičemž nečekané zvraty a zápletky udržují diváka v napínavé nejistotě až do konečného rozuzlení.

Hvězdnému obsazení dominují Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders a Letitia Wright.
Scénář k filmu napsal Michael Green. Režíroval, jak už bylo řečeno, opět Kenneth Branagh.

Česká premiéra je naplánována na 22. říjen 2020. Do kin film posílá Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, 20th Century Studio © 2020