Trojani o Šarlatánovi – co potřebujete vědět, než vyrazíte do kina (video)

O čem Šarlatán je a jak se oběma Trojanům spolupracovalo? V následujícím videu vám Ivan a Josef Trojanovi prozradí to nejdůležitější, co byste měli vědět, než se vydáte do kina na všemi skloňovaný nový český film. Zároveň se můžete podívat na další video, které postavu Jana Mikoláška představuje komplexně. Šarlatán zatím sklízí pozitivní ohlasy a první zprávy z kin také potvrzují, že by se film Agnieszky Holland mohl setkat s výraznějším diváckým zájmem. Moudřejší budeme v pondělí, teď se podívejte na zajímavá videa.

„Jan Mikolášek léčil podle svých slov více než pět milionů pacientů, lidé u něj denně stáli fronty. Zároveň se ale nemohl smířit s tím, kdo vlastně je. Kromě jeho boje se silným egem je zajímavé i emotivní jádro příběhu, také velmi vášnivé a bolestné… V obou směrech je tento filmový příběh originální,“ dodala držitelka mnoha festivalových cen, Českého lva a tří nominací na Oscara, režisérka Agnieszka Holland.

Nejnovější snímek uznávané polské režisérky Agnieszky Holland Šarlatán odráží odvěký boj dobra a zla, lásky a nenávisti, víry a zrady. To vše v jednom člověku na pozadí dobových událostí a zvratů. Film měl světovou premiéru v rámci 70. ročníku Berlínského mezinárodního filmového festivalu – Berlinale.

-red-
foto/video: Totalfilm, CinemArt, Marlen Film Production © 2020