Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Smečku do kin doprovodí song a klip od rappera Renne Danga (video)

Holky, hokej, láska a právo silnějšího. Zákony vlčí smečky. Rivalita a tvrdá pravidla. Vzdát to nebo bojovat? Vítěz nebo poražený? To všechno řeší teenageři v partě vyznávající právo silnějšího v novém českém filmu Smečka, který do kin vstoupí 8. října. Ještě před tím se ale představí v Hlavní soutěži Zlín Film Festivalu.Snímek doprovází song a videoklip rappera Renne Danga.

Zpěvák a rapper Renne Dang ke spolupráci s tvůrci Smečky dodává: „Nikdy předtím jsem neměl příležitost dělat soundtrack k filmu, takže to pro mě byla zajímavá výzva. V zahraničí je naprosto běžné, že rappeři hudebně spolupracují na skladbách k filmům, tak jsem moc rád, že se o to někdo snaží i u nás.“

Hlavním hrdinou Smečky je šestnáctiletý David, který má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Mohou za to Davidovy dlouhé vlasy, kvůli kterým se ihned stane terčem posměchu? Nebo fakt, že Davidův hlavní rival, brankář Miky, je trenérův syn? Spirála šikany a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. David nezvládá školu, jeho krásná holka se s ním rozejde. Snahy rodičů mu pomoci všechno naopak ještě zhoršují. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit?

Smečka (foto: 8Heads Productions)

V hlavních rolích celovečerního hraného debutu Tomáše Polenského, který vznikl v koprodukci ČR, SR a Lotyšska, se objeví Tomáš Dalecký (David), Tomáš Mrvík (Miky), Anastasia Chocholatá (Karol), Denisa Biskupová (Leny), Jiří Vyorálek (otec), Vlastina Svátková (matka), Václav Vašák (trenér), Patrik Děrgel (asistent trenéra) a další. V roli vtipálka Boba září neherec, skutečný hokejista hrající za Berany Zlín, Michal Dluhoš. Bývalého hráče NHL a sportovního komentátora Martina Hostáka uvidíme coby manažera týmu Vlků a v menší roli diváci jistě poznají i brankářskou legendu Dominika Haška.

Film bude mít slavnostní předpremiéru 5. září v rámci hlavní soutěže Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně.
Do českých kin Smečka vstoupí 8. října.

-red-
foto/video: Bontonfilm, 8Heads Productions, Blakkwood © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast