Be2Can se vrací, přehlídka pokračuje na internetu

Po pěti úspěšných dnech, kdy se konal sedmý ročník přehlídky Be2Can v desítce kin po celé České republice, se kina uzavřela. S ohledem na současnou situaci ve Film Europe od září pracovali na vytvoření online kinosálu, který by se mohl použít v případě, že kina opravdu budou muset zrušit všechny své projekce. To se také stalo. Fetival Be2Can skončil předčasně. A tak se od 21. do 25. 10. uskuteční Be2Can Online Restart.

A jak to vše bude fungovat? „Kinosál bude uzpůsoben přesně tak, jako by šli diváci do kina. Filmy začnou v přesný čas, nebude možné je zastavit, přetočit ani nahrát, a tak v reálném čase zhlédnou jeden film všichni diváci. Je nám však jasné, že někomu nemusí určitý čas vyhovovat, proto bude každý den premiérový film uveden dvakrát, poté bude doplněn starším filmem, který bude promítnut jednou,“ vysvětluje fungování online kinosálu kreativní ředitel Film Europe Dominik Hronec.

V pěti dnech tak Be2Can Online Restart svým divákům nabídne deset různých filmů. Hned ve středu 21. 10. je bude čekat film s velice pozitivními ohlasy jak u kritiků, tak u veřejnosti, a to Chlast. Ten bude po dvou uvedení doplněn dalším Vinterbergovým – filmem Komuna. 22. 10. bude na Edisonline k vidění vítěz Berlinale Není zla mezi námi, doplněn o dalšího vítěze z roku 2015 Taxi Teherán. Pátek bude patřit francouzskému vizuálnímu filmu Lux Æterna a Godardově Knize obrazů. Na sobotu je v programu připravený snímek s Juliette Binoche Kdo si myslíš, že jsem, po něm bude možné zhlédnout Sils Maria. A poslední den, 25. 10., se diváci mohou těšit na Anderssonův nový snímek O nekonečnu a jeho další obrazově ponurý a nezapomenutelný film Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě.

Diváci si budou moci na webových stránkách www.edisonline.cz/services vybrat ze dvou festivalových balíčků, a tak vidět ty filmy, které chtěli vidět v kinech, z bezpečí domova na svých obrazovkách. Balíčky tak nabídnou buď jednodenní vstupenku, která bude platit na ten daný den, nebo celofestivalovou vstupenku, která jim umožní vidět všech deset nabízených filmů.

K zakoupeným vstupenkám diváci dostanou také zdarma přístup na Edisonline. A tak ti, co si koupí jednodenní vstupenku, získají dva týdny zdarma, pro diváky s celofestivalovou vstupenkou je připravený balíček na celý měsíc zdarma.

Program Be2Can restart

  1. 10. Chlast + Komuna
  2. 10. Není zla mezi námi + Taxi Teherán
  3. 10. Lux Æterna + Kniha obrazů
  4. 10. Kdo si myslíš, že jsem + Sils Maria
  5. 10. O nekonečnu + Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě

více na www.be2can.eu