Pixarovka Duše odhaluje finální trailer – do kin vstoupí o Vánocích

Jeden z mála velkých filmů, který stále zůstává v plánu tuzemských premiér je očekávaná pixarovka Duše. Film představuje Joa Gardnera, učitele středoškolské studentské kapely, jehož skutečnou vášní je jazz. Stále sní svůj celoživotní sen o tom, jak se stane světoznámým jazzovým muzikantem a ptá se sám sebe: Proč jsem tady? Co chci dělat? Novinku natočil Peter Docter, režisér veleúspěšného filmu V hlavě. Do českých kin by se film měl podívat 25. prosince. 

Původní jazzovou hudbu pro film složil celosvětově proslulý hudebník Jon Batiste. Držitelé Oscara® Trent Reznor a Atticus Ross (Sociální síť) z Nine Inch Nails pak složili původní hudbu, jež nás přenese ze skutečného světa do světa duší.

Režisér Pete Docter režíroval film Příšerky s.r.o. (2001), i oscarové® snímky Vzhůru do oblak (2009) a V Hlavě (2015). Je také uměleckým ředitelem Pixar Animation Studios. Hlavní postavu v původním znění namluvil Jamie Foxx.
Do českých kin se dostane o Vánocích dabovaná i titulkovaná verze. V USA bude mít film premiéru na online platformě Disney+, která u nás prozatím není k dispozici.

-red-
foto/video: Falcon © 2020