Festival MFF 3Kino probíhá online na portálu Dafilms.cz

V úterý 4. listopadu začíná online verze 3KinoFestu – Festivalu středoevropských filmů. Na DAFilms.cz mohou diváci zhlédnout kompletní program letošního ročníku, který čítá přes 30 filmů. Vrcholem letošního programu je soutěžní sekce, která představuje výběr těch nejlepších filmů z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. O vítězi rozhodne odborná porota v čele s režisérkou Agnieszkou Holland.

Mezi 17 soutěžními filmy si mohou diváci přehrát například hojně diskutovaný film Havel režiséra Slávka Horáka, čerstvého držitele Slnka v sieti za nejlepší film Budiž světlo slovenského režiséra Marka Škopa, v premiéře uváděný polský film I Never Cry režiséra Piotra Domalewského nebo dobové drama maďarského režiséra Barnabáse Tótha s názvem Ti, kteří zůstali.

Festival trvá do 15. listopadu, diváci si mohou jednotlivé filmy přehrát za 75 Kč na webu www.dafilms.cz, dále potom na webu Městské knihovny v Praze (www.mlp.cz) nebo stránkách 3KinoFestu (www.3kino.cz). Všechny filmy jsou uváděné v originálním znění s českými a anglickými titulky.
Festivalová atmosféra zůstane částečně zachována, protože rozhovory mezi tvůrci a diváky se uskuteční ze dvou online studií v Praze a ve Varšavě. Pražské studio hostí Ústřední knihovna na Mariánském náměstí. Varšavské studio bude mít zázemí v kultovním „Kino Kultura“.
Workshopy proběhnou online z našeho pražského studia Setkání s fenomenální dabingovou režisérkou Miriam Chytilovou proběhne v online studiu v Praze. Zajímá Vás filmová profese, která není vidět?
Herečka Miriam Chytilová, někdejší Klárka ze seriálu Tajemství proutěného košíku, deset let propůjčovala svůj hlas postavě Rachel v populárním seriálu Přátelé. S americkou herečkou Jennifer Anistonovou je spjata dabingem dlouhodobě.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz © 2020