Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Festival MFF 3Kino probíhá online na portálu Dafilms.cz

V úterý 4. listopadu začíná online verze 3KinoFestu – Festivalu středoevropských filmů. Na DAFilms.cz mohou diváci zhlédnout kompletní program letošního ročníku, který čítá přes 30 filmů. Vrcholem letošního programu je soutěžní sekce, která představuje výběr těch nejlepších filmů z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. O vítězi rozhodne odborná porota v čele s režisérkou Agnieszkou Holland.

Mezi 17 soutěžními filmy si mohou diváci přehrát například hojně diskutovaný film Havel režiséra Slávka Horáka, čerstvého držitele Slnka v sieti za nejlepší film Budiž světlo slovenského režiséra Marka Škopa, v premiéře uváděný polský film I Never Cry režiséra Piotra Domalewského nebo dobové drama maďarského režiséra Barnabáse Tótha s názvem Ti, kteří zůstali.

Festival trvá do 15. listopadu, diváci si mohou jednotlivé filmy přehrát za 75 Kč na webu www.dafilms.cz, dále potom na webu Městské knihovny v Praze (www.mlp.cz) nebo stránkách 3KinoFestu (www.3kino.cz). Všechny filmy jsou uváděné v originálním znění s českými a anglickými titulky.
Festivalová atmosféra zůstane částečně zachována, protože rozhovory mezi tvůrci a diváky se uskuteční ze dvou online studií v Praze a ve Varšavě. Pražské studio hostí Ústřední knihovna na Mariánském náměstí. Varšavské studio bude mít zázemí v kultovním „Kino Kultura“.
Workshopy proběhnou online z našeho pražského studia Setkání s fenomenální dabingovou režisérkou Miriam Chytilovou proběhne v online studiu v Praze. Zajímá Vás filmová profese, která není vidět?
Herečka Miriam Chytilová, někdejší Klárka ze seriálu Tajemství proutěného košíku, deset let propůjčovala svůj hlas postavě Rachel v populárním seriálu Přátelé. S americkou herečkou Jennifer Anistonovou je spjata dabingem dlouhodobě.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz © 2020 
TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast