Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Wonder Woman 1984 se divákům nelíbí, přesto vydělává a chystá se trojka

Tak trochu schizofrenní situace nastala v případě pokračování feministické komiksovky Wonder Woman 1984. V Číně i Spojených státech byl film přijat velmi vlažně a jediný (zásadní) úspěch film zaznamenal podle očekávání na online platformě HBO Max. Šéf studia Warner Bros. Noah Emmerich v euforii z „úspěchu“ oznámil třetí pokračování. A ačkoliv diváci velmi kritizují režisérku Patty Jenkins za špatnou režii i prostinký scénář, trojku bude psát i režírovat.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Úspěch?[/pullquote]Zhodnotit úspěch filmu v současné pandemické situaci není úplně nejjednodušší. Warneři byli přesto s hodnocením hotovi poměrně rychle. Otázkou je, zda výsledky WW 1984 nejsou jen projevem obecného hladu po nedostatkových blockbusterech. Může třetí pokračování uspět, přestože Jenkinsová svým „výkonem“ do poměrně úspěšné jedničky hodila docela ostré vidle? Uvidíme.
Každopádně v současné situaci už není jisté vůbec nic. Chování diváků, producentů ani online hráčů.

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Česko na vedlejší koleji[/pullquote]V Česku se Diana k divákům oficiálně podívá až po otevření kin. Čím déle to bude trvat, tím přijde méně diváků. Pokud se zájemce o komiksovku bude jen trochu snažit, k filmu se dostane velmi jednoduše i neoficiální (nelegální) cestou. Situace, kdy je na určitém teritoriu film k dispozici online a na opačném konci světa ne, není v globalizovaném světě internetu žádnou překážkou. Studia tak podceněním přípravy na online distribuci na malých trzích v uplynulých letech, podkopávají židli nejen lokálním distributorům svého obsahu, ale především sama sobě.

Plody bezprecedentního kroku hybridní distribuce (filmy v kinech i online ve stejnou chvíli) už Warneři začínají sklízet. Koproducenti nejnákladnějších projektů už chystají na studio žaloby.

-red-
foto/video: Vertical Entertainment © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast