Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nové fotky z Posledního závodu, na hřebenech Krkonoš to pro herce není žádná selanka

Na hřebenech Krkonoš pokračuje natáčení filmu Tomáše Hodana Poslední závod. Tvůrci očekávaného filmu mapujícího tragické události z počátků lyžařského sportu u nás herce zrovna dvakrát nešetří. Na hřebenech našich nejvyšších hor panují tvrdé natáčecí podmínky. To ale sami tvůrci nakonec musí kvitovat, protože o rozmarech počasí tragický příběh Hanče, Vrbaty a Ratha mimo jiné vypráví. Podívejte se na nové fotografie z natáčení.

Poslední závod Marek Adamczyk (Rath), Jan Nedbal (Feistauer) (foto: Nikolas Tušl)

Slunce a modrá obloha se s vánicí a mrazem na Labské boudě střídají během několika minut. Stejně tak tomu bylo 24. března 1913, kdy Bohumil Hanč (Kryštof Hádek), vyběhl za dobrého počasí jenom v košili do lyžařského závodu, jenž se mu nakonec stal osudným.

Film přiblíží legendární lyžařský závod, který se odehrál na hřebenech Krkonoš v roce 1913 a při němž zahynuli Bohumil Hanč a Václav Vrbata. „Po sto let byl příběh Hanče a Vrbaty překrucován, aby vyhovoval momentální společenské a politické situaci. Postava sportovce Emericha Ratha byla zcela vymazána. Studiem dobových materiálů se nám podařilo zrekonstruovat závod minutu po minutě a ukázat ho bez dobových nánosů tak, jak se skutečně stal,“ říká producent filmu Ondřej Beránek ze společnosti Punk Film.

Poslední závod Cyril Dobrý (Jarolímek), Jan Nedbal (Feistauer) a Jaroslav Plesl (Ořovský) (foto: Nikolas Tušl)

Kryštof Hádek, Marek Adamczyk, Jan Nedbal, Cyril Dobrý, Jan Hofman a představitelé dalších postav, stejně tak jako celý štáb, v těchto dnech zažívají náročné dobrodružství. Někteří absolvovali přípravu v podobě otužovacích kurzů a fyzického tréninku, což se jim při natáčení v extrémních podmínkách určitě hodí. Všechny spojují silné zážitky. Dá se říct, že tento film o přátelství a odvaze žijí.

Koncem března se natáčení přesune na Luční boudu.

-red-
zdroj: S. Andělová, 2media
foto: Nikolas Tušl © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast