Asijský superhrdina v prvním traileru: Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

Studio Marvel dnes zveřejnilo první trailer chystané novinky IV. fáze MCU Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Ústřední postavou je superhrdina čínského původu Schang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů.

Shang-Chi měl původně spatřit světlo světa až po Eternals, kvůli covidovým machinacím jej ale nakonec předskočil jako druhá nejbližší marvelovská premiéra. Příběh prvního asijského superhrdiny by se měl pro východní trh stát tím, čím byl Black Panther pro Afroameričany.

Jeho příběh bude povědomě znít především fanouškům Iron Mana. Titulních Deset prstenů totiž je teroristická organizace, která v jeho prvním filmu zajala Tony Starka v jeskyni, kde sestrojil své první brnění. Jejím vůdcem je pak klasický komiksový záporák Mandarin, kterého poněkud kontroverzně v třetím Iron Manovi suploval nastrčený herec v podání Bena Kingsleyho. Jak jsme ale zjistili v kraťasu All Hail The King, skutečný Mandarin v MCU stále číhá někde ve stínech. V Shang-Chim se tak fandové konečně dočkají jeho plnohodnotné filmové verze.

Film uvede Falcon v kinech 2. září 2021.

-red-
foto/video: Marvel, Disney, Falcon © 2021