Total Week #15: Prachatá monstra, Prcičky a StalloneCut

Warneři vydělali peníze a neví co s nimi, Naomi Watts míří pod kudlu, Rockyho čeká režisérský StalloneCut a Stifmeister s partou možná chystají páté Prcičky. Patnácté shrnutí nejzásadnějších zpráv uplynulého filmového týdne roku 2021 je tady.

Mo‘ money, mo‘ monsters

Godzilla a Kong si už pár dní dávají přes držku v amerických kinech a za Velikonoce stihli vydělat skoro 50 milionu dolarů, což je na pandemii velice slušný výsledek, který přispěl ke globálnímu výdělku přes čtvrt miliardy. Blýská se tak na lepší časy? Dost možná, vzhledem k trvajícímu uzavření většiny světových kinotrhů výsledek každopádně zřejmě překvapil i studio Warner Bros., které film stejně jako zbytek svých letošních premiér umístil v Americe i na VoD službu HBO Max. Fanoušci tak jasně ukázali, že velké filmy chtějí vidět na velkém plátně. Uvidíme, jak a jestli v červnu zafunguje další vlaštovka, deváté Rychle a zběsile 9.

Peněz chtiví producenti si aktuálně musí sakra drbat hlavu s dilematem, jak s nečekaným výsledkem bitky přerostlých oblud naložit, protože práva na Godzillu vypršela zpátky do Japonska už někdy po dotočení filmu před dvěma lety a s dalšími pokračováními wagnerovského Monsterversa se zřejmě moc nepočítalo.

Dobrou, mámo

Naomi Watts se objeví v hlavní roli amerického remaku sedm let starého německého thrilleru Dobrou, mámo, ve kterém se hlavní protagonistka s obličejem pod vrstvou obvazů zotavuje z náročné plastické operace. Potřeba naprostého klidu a ticha ale moc nebaví její dva malé syny, kteří po nějaké době zapochybují, jestli napuchlá, nerudná žena vůbec je jejich matkou.

Německý originál se u diváků zapsal svým napětím a nepříjemnou atmosférou, nevelké nadšení ale vzbudil jeho závěrečný zvrat. Právě ten by měl v nové verzi být proto trochu pozměněn. Námět zní určitě zajímavě, snad nás tedy čeká povedený mrazivý psychothriller.

Naomi Watts

MCBP a TCPB

Od premiéry prvních Prci, prci, prciček uběhlo dlouhatánských 22 let, a od zatím posledního plnohodnotného dílu s podtitulem Školní sraz už devět. A teď se představitelka Vicky, Tara Reid, rozpovídala o tom, že existuje scénář k regulérnímu pátému pokračování a mělo by se začít točit hned, jakmile se povede v diářích celé staré gardy najít společné volné okno.

Stifler a spol. už jsou dneska ve věku Stiflerovy mámy, takže uvidíme, jestli si jejich další nadržené patálie udrží humor a nostalgii, jako se to povedlo posledně. Přípravy každopádně zatím oficiálně nikdo nepotvrdil.

Prci, prci, prcičky (1999)

Válka zítřka na streamu

Akční sci-fi s Chrisem Prattem Válka zítřka (The Tomorrow War) o boji s mimozemskými dobyvateli měla původně zamířit celosvětově do kin, nakonec ji ale koupil Amazon za slušných 200 milionů dolarů, kde se objeví začátkem července. Práva na kinodistribuci v Česku drží společnost Cinemart, která ji bude chtít uvést na stříbrná plátna, jakmile to půjde.

Válka zítřka

Nepostradatelný nestrádá

Minulý týden jsme psali o tom, že Sylvester Stallone na svých sociálních sítích spekuluje o přípravě minisérie o mládí Rockyho. Před pár dny jsme se navíc dověděli, že postava slavného filmového boxera se neobjeví v chystané trojce Creeda, a vzhledem k tomu, že Stallone zřejmě o postavu zájem stále má, nabízí se otázka, jestli Rocky někde mezi filmy neodejde do boxerského nebe za manželkou Adrianou.

Jeho 74letý představitel se každopádně nudit nebude ani bez Creeda, ani pokud nevyjde zmíněná minisérie. Nejen, že aktuálně dokončil svůj režisérský sestřih Rockyho 4, který vyjde na podzim k příležitosti 35. výročí premiéry filmu, ale začalo se šuškat i o realizaci dalšího dílu Postradatelných. Stallonův herecký kolega Randy Couture se totiž v interview rozpovídal o tom, že produkce začne už za pár měsíců a aktuálně se pracuje na scénáři. Trilogie týmovek akčních dinosaurů ze staré školy byla docela zábava a pár nevytěžených legend žánru se určitě taky ještě najde, takže čtyřka by mohla být docela fajn.

Creed II (foto: Forum Film)

No Casa de Spider-Hombre

Letos před Vánoci by měl mít premiéru Spider-Man: No Way HomeTomem Hollandem. Už delší dobu se ví, že pavoučí hrdina se v něm bude potýkat s různými dimenzemi a multiverzem, a internet po dlouhé měsíce zapáleně spekuluje o tom, že se dočkáme crossoveru více verzí Petera Parkera z předchozích hraných verzí téhle slavné komiksové postavy. Tomu, že se do červenomodrého kostýmu vrátí Tobey Maguire a Andrew Garfield, za tu dobu nasvědčovalo leccos, v posledních dnech se ale vyrojily nové možné důkazy.

První jsou uniklé a po pár dnech smazané fotky z dotočné párty štábu. Na několika zachycených dárkových předmětech lze zahlédnout kostým Amazing Spider-Mana, kterého si před pár lety střihl právě Andrew Garfield, a stejně tak font z log původních filmů s Tobey Maguirem. Těžko říct, jestli dárky pro štáb produkce chtěla jen vytrolit fandy, přesvědčivější zpráva však přišla ze Španělska.

Tamní herec Roger Pera, dvorní dabér Tobeyho Maguiera, který jej daboval právě i ve spider-manských filmech, totiž v online debatě potvrdil, že ho čeká velmi brzy zakázka pro Sony a Disney. To samo o sobě samozřejmě také nic nedokazuje, ale nebylo by to letos poprvé, co se klepy o obsazení marvelovského projektu potvrdily díky leaku ze španělského dabingu – stalo se to i v případě Evana Peterse v seriálu WandaVision.

MCU se pořád má kam rozrůstat

Vypadá to, že po bok androidů, vetřelců a kouzelníků se v MCU přidají i draci. U marvelovských leaků ještě chvíli zůstaneme. První asijský superhrdina filmového Marvelu, Shang-Chi, by měl do kin vtrhnout letos v září, neviděli jsme z něj však dosud jediný záběr a moc toho nevíme ani o ději.

Určité náznaky nám přinesly až tento týden uniklé fotky hraček Funko Pops a LEGO, které půjdou do prodeje jako merchandising filmu. Na nich můžeme vidět nejen hlavní postavu a padoucha Mandarina, ale i červenobílého čínského draka. Fin Fang Foom, jak se v komiksech tahle potvora jmenuje, by podle drbů měl figurovat jako hlavní hrozba příběhu, takže jsme zvědaví, jak se Marvel s jeho filmovou verzí popasuje. Kung-fu souboj s mytickou ještěrkou zní prostě šíleně, ale to před pár lety zněla i představa o úspěchu filmu o mravenčím muži nebo mluvícím mývalovi a stromu.

News not great, but terrible

Ve věku pouhých 54 let zemřel představitel soudruha Ďatlova ze seriálu Černobyl, Paul Ritter. Britský herec se objevil mj. v bondovce Quantum of Solace nebo šestém dílu Harryho Pottera, nejvíc ho proslavilo ale právě počítání rentgenů. Budiž mu země lehká a bez jakékoli radioaktivity.

Bordellands

Střílečky Borderlands, odehrávající se v otevřeném sci-fi westernovém světě, patří mezi nejúspěšnější videoherní série na světě. Kromě her vzniklo i několik komiksů a karetní hra. Značka si tak za dvanáct let své existence vybudovala poměrně silnou fanouškovskou základnu, takže studio Lionsgate pochopitelně rychle přispěchalo s plánem na film, aby si z vemínka také cuclo.

Borderlands

Fandové her projekt vyhlíží jen velmi obezřetně, a to se potvrdilo s vydáním oficiální synopse, která popisuje misi dost nesourodého týmu a jejich boje s vetřelčími monstry, bandity a snahu ochránit pohřešovanou dívku, která je zároveň nositelkou nezměrné síly – což by měl být takový mišmaš konceptů z her a prvků, které se v nich neobjevily nikdy.

Pozoruhodně zní i obsazení projektu. V hlavní roli se má objevit takový kalibr, jako je dvojnásobná držitelka Oscara Cate Blanchett, smlouvu na jednu z postav podepsala i Jamie Lee Curtis a v roli vysokého, hrozivého vojáka Rolanda si má zahrát prcek a bavič Kevin Hart. Režírovat pak má Eli Roth, známý zejména díky hororovým výplachům Hostel a Hostel II. Jsme zvědaví, co z tohohle vznikne, protože se zatím zdá, že jde o sérii podivuhodných miscastů a celé to tak nějak smrdí pěkným průšvihem, který se s největší pravděpodobností zařadí po bok tun a tun dalších zbabraných videoherních adaptací.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: archiv, Totalfilm Media © 2021