Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Matky dorazí do kin už na konci června, diváky lákají na nový trailer

Prvním větším českým filmem s klasickou reklamní kampaní bude nová česká komedie Matky. Ačkoliv se možná neznalým mohlo zdát, že se v pandemii filmový průmysl zastavil, není to pravda. Film Vojtěcha Moravce o čtveřici matek v nejlepších letech a peripetiích s jejich partnery i dětmi bude 24. června první opravdovou českou filmovou premiérou. V červenci pak v rychlém sledu do kin vejdou každý týden nové české filmy. Teď se ale podívejte na finální trailer příběhu  kamarádek, které ztvárnily Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková.

Ve filmu jsou čtyři hlavní hrdinky maminkami dohromady pěti dětí. Ve skutečnosti na herečky v tu dobu doma čekali čtyři vlastní potomci. Než se však přes covidové období snímek dostal do kin, věci se změnily, a Petra HřebíčkováGabrielou Marcinkovou se do premiéry postaraly o další dva přírůstky. Slovenská herečka porodila na konci března svého druhého syna Jakuba, Petru Hřebíčkovou čeká porod třetího dítěte v nejbližších týdnech. Poměrně čerstvou maminkou je i zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová, která nazpívala ústřední song filmu s názvem Matky. Dámské obsazení filmu doplňují herečky Alena Mihulová, Zuzana Mauréry, Anna Polívková nebo Elizaveta Maximová.

To mužští hrdinové zatím počty potomků nezvyšují a do premiéry tak u herců zřejmě zůstane „všechno při starém“. V hlavních mužských rolích se ve filmu objeví Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Štěpán Benoni, Václav Neužil a Vladimír Polívka, ve vedlejších pak například Viktor Preiss, Ondřej Pavelka, Jan Dolanský či Filip Rajmont.

Snímek Matky byl natočen loni v létě za přísných covidových opatření. Po téměř roce se tak dostává do kin snad už v mírnějším režimu. Produkuje jej společnost Up&Up production Moniky a Jana Schwarczových, distributorem je společnost Bontonfilm.

„Držíme palce nejen Matkám, ale i všem ostatním filmům, které se rozhodly vstoupit do kin po tak dlouhé pauze právě v tomto období. Věříme, že návštěva kina všem chybí, stejně jako nám,“ svěřila se producentka snímku Monika Schwarcz. „A mé osobní přání je, aby Matky dělaly radost a dopřály hodinu a půl odpočinku a zábavy každé mamince, která si se svými dětmi poslední rok užila se vším všudy. Jste hrdinky!“ dodala.

-red-
zdroj: G. Vágner a redakce
foto/video: Up&Up production, Totalfilm, Bontonfilm © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast