Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Odstartovala online část 61. Zlín Film Festivalu, v září pak bude v tradiční formě

Tradiční termín, netradiční forma. Zlín Film Festival má letos dvě části – ta jarní se odehraje převážně online a začíná právě teď, v pátek 28. května. Nabídne skvělé filmy, workshopy, besedy, koncerty a mnoho dalšího. První den bude je ve znamení celodenního živého vysílání ze studia na Filmových ateliérech s řadou zajímavých hostů. Jeho součástí bude i slavnostní zahájení celého festivalu. Novinkou je autokino, které odstartuje promítáním filmu Le Mans ´66. Festivalový program je dostupný na webu Zlín Film Festivalu od pátku 28. května do úterý 1. června, 23:59 . Tradiční forma festivalu se pak odehraje od 9. do 15. září.

Většina z programu je ke zhlédnutí zcela zdarma, vybrané tituly a pořady budou zpoplatněny symbolickou částkou 61 Kč.

Zlínský film žije aneb točíme už 85 let! – filmem napěchovaný, komponovaný audiovizuální pořad Zlín Film Festivalu s hosty, kteří o historii zlínských ateliérů hodně vědí, nebo naopak svou současnou tvorbou další kapitoly příběhu zlínského filmu píší. Celodenní stream poběží od 9:00 do 19:00 hodin. Slavnostní zahájení 61. ZFF se uskuteční v 10:00 hodin. Sledujte zde.

Živě vysílaný pořad – Zlínská film žije nabízí během dne řadu hostů

Hranice odvahy (Norsko, 2020) – dobrodružný příběh desetileté Gerdy a jejího bratra Otta, jejichž rodiče jsou za druhé světové války v norském hnutí odporu, vypráví o důvěře, neochvějné loajalitě a velké odvaze, kterou lze objevit i u těch nejmenších dětí. Oceněno Zlatým střevíčkem za nejlepší celovečerní film pro děti na 60. ZFF. Premiéra v 10:00 hodin zde.

Hranice odvahy

Život bez Sáry Amatové (Španělsko, 2019) – čistý a poetický příběh dospívání a první lásky na horkém španělském venkově. Oceněno Zlatým střevíčkem za nejlepší celovečerní film pro mládež a Cenou mládežnické poroty na 60. ZFF. Premiéra v 17:00 hodin zde.

Život bez Sáry Amatové

Zazpívej mi film I. – mimořádný večer věnovaný slavným melodiím z filmů a seriálů pro děti a mládež.  Koncertní talkshow provede moderátor Filip Teller, jeho hostem bude skladatel, klavírista, zpěvák a herec Ondřej Gregor Brzobohatý. Premiéra v 19:00 hodin zde.

V Autokině na parkovišti P5 Zoo Zlín se bude večer promítat Le Mans ´66 (2019, USA, Francie, 152 min, režie James Mangold), ve 21:30 hodin – americký sportovní film natočený na motivy osudů automobilových konstruktérů a závodníků Kena Milese a Carrolla Shelbyho. Snímek sleduje cestu týmu Shelby American k vítězství v závodě 24 hodin Le Mans z roku 1966.

Virtuální prohlídka festivalu – interaktivní virtuální prohlídka jednotlivých festivalových zón plná nečekaných překvapení a zábavy. Navštivte zde. Součástí je soutěžní kvíz o vstupenky na online projekce.

4+4 snímky reprezentující malou část soutěžní sekce studentských filmů Zlínský pes pro rok 2021. Zhlédnout zde.

Další filmy najdete na webu festivalu.

-red-
zdroj: K Martykánová
foto/video: Zlín Film Festival, Totalfilm Media © 2021

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast