Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Česká gangsterka Ubal a zmiz představuje trailer, do kin zamíří v červenci

Děj nové české gangsterské komedie Ubal a zmiz se odehrává v průběhu jednoho divokého dne a noci. Režisér Adam Hobzik ji natočil s velmi zajímavým obsazením a ideou vytvořit film inspirovaný stylem Guye Ritchieho. Trailer napovídá, že šel pravděpodobně správnou cestou. První upoutávka vypadá lákavě. Diváci se mohou těšit na bláznivou noční jízdu, v níž jde o velké peníze, podivný kšeft s balíkem trávy a o sekání malíčků.

Natáčení probíhalo převážně v noci, celkem se točilo 27 dnů a z toho bylo 17 noček od šesti hodin večerních do šesti hodin ranních. Ve filmu Ubal a zmiz se objeví rovněž nezvykle vysoký počet lokací. S nadsázkou se dá říct, že filmový štáb absolvoval po Praze velkou sérii nočních road movie. Režisér filmu Adam Hobzik k atmosféře na place dodává: „Mám rád filmy, které se odehrávají v noci, protože všechno najednou dostane nádech tajemství, mysteriózna, zvlášť když jde o Prahu. Výhodou samozřejmě bylo, že je všude méně lidí, měli jsme klid a mohli se koncentrovat na práci. Je obdivuhodné, že producenti vůbec do podobného žánru v Čechách šli a jak ustáli celou současnou situaci. Tenhle film je specifický v tom, že se sešlo několik náročných požadavků: noční natáčení, vysoké množství lokací, celkem padesát hereckých rolí. Kromě časového tlaku byly náročné i akční scény. Honičky autem jsou vždycky napínavé, pokaždé hrozí trochu průšvih, zvlášť když vám před záběrem zaprší. Přesně to se nám stalo. Navíc jedním z aut byla veteránská Corvetta, kterou je v rychlosti těžké kontrolovat samu o sobě.“

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. Propletený příběh s mnoha překvapivými zvraty se vyznačuje humorem i stylizací. Mafiáni v něm sekají malíčky, pražský Žižkov připomíná devadesátkový Bronx a tři hlavní příběhy filmu spojuje téma touhy žít podle vlastních pravidel.

Leoš Noha a Martin Hofmann jako policisté

Martin Hofmann svým fanouškům prozradil, na co se můžou v kině v případě Ubal a zmiz těšit: „Scénář je ojedinělý a to mě na tom bavilo a těšilo, že je to jiný a svěží. Příběh není při zdi, nedrží se zavedených schémat, je to fajn, bude to dobrá zábava. A pokud se to povede, mohlo by se to vymykat ze standardu české komedie.“

Režisér Adam Hobzik a Matouš Ruml

Film Ubal a zmiz vznikl v produkci Flamesite Kamila Kožíška. Novinka bude mít premiéru 8. července 2021 a do kin ji uvede distribuční společnost CinemArt.

-red-
foto/video: CinemArt, Totalfilm © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast