Řekni to psem – Robert Sedláček točí romantiku podle Ireny Obermannové

Od poloviny června natáčí režisér Robert Sedláček romantickou komedii Řekni to psem. Autorkou původního scénáře je spisovatelka Irena Obermannová. Hlavní hrdinkou této romantické komedie je Dita, třicetiletá slečna, která místo vytouženého miminka dostane od svého přítele Filipa mladou border kólii, přestože nikdy žádného psa nechtěla. Navíc Ditě pejskařská komunita připadá směšná a nesnáší psí exkrementy. Celý příběh začíná tím, že do jednoho šlápne. Opravdu to znamená štěstí? Uvidíme v kinech v roce 2022.

Řekni to psem – Igor Orozovič a Berenika Kohoutová

V hlavní roli Dity se představí Berenika Kohoutová, role Filipa se ujal Igor Orozovič, její kamarádku Gábinu hraje Hana Vágnerová a jejího souseda a vášnivého pejskaře Petra ztvární Štěpán Benoni. Z něj se nakonec možná vyklube i něco více než jen soused. V dalších nepřehlédnutelných rolích se pak představí Táňa Medvecká, Jiří Lábus a Veronika Žilková.

Irena Obermannnová svůj pohled na film a obsazení režisérské židle přibližuje slovy: „Řekni to psem je film o nás všech, nevidím to jako film o pejskařích nebo jenom pro pejskaře. Ostatně já sama psa nemám.  Je příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba Mám tě rád. V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řekne jejich pes. Je to prostě doják, který vás pobaví, pohladí a díky skvělé režii Roberta Sedláčka rozhodně neurazí. Jsem naprosto nadšená, že se ujal režie a po dlouhé době jsem potkala režiséra, který mě respektuje, kterého si hluboce vážím a který mi naslouchá.“

Řekni to psem – Berenika Kohoutová a Štěpán Benoni

Berenika Kohoutová k natáčení prozradila i některé své obavy: „Moc se těším na dny strávené se svým novým psím kamarádem Raplem, který je naprosto úžasný. Doufám, že se do něj nezamiluju natolik, že bych si ho pak chtěla nenápadně po natáčení uloupit! Bojím se totiž, že bych na něj neměla čas. Těším se i na své báječné herecké kolegy, na ztvárnění své postavy, která je mi v něčem dost podobná… asi proto, že scénář psala moje máma. Zkrátka mě čeká skvělá práce!”

Řekni to psem – Berenika Kohoutová

Irena Obermannová o své inspiraci k příběhu a prostředí tohoto filmu prozrazuje: Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Jenže jsem nemohla najít žádný, který by splnil moje očekávání. Tak jsem se rozhodla si ho napsat. A to mi pomohlo. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Tehdy jsem netušila, že podobnou touhu bude mít brzy celý svět, ani ve snu mě nenapadlo, že by mohla přijít nějaká nemoc, která ho zavře. Hledala jsem k tomu svému pocitu příběh. A vzpomněla jsem si, že jsem ho přece slyšela! Že mi jedna kamarádka vyprávěla, jak se svým psem potkala chlapa, co chtěl dát jejich psy dohromady a uniklo mu, že k sobě patří spíš páníčci než psi. Přišlo mi to jako skvělá výchozí situace a dál už jsem si jen vymýšlela, hrála a strašně mě to bavilo….”

Řekni to psem – Agáta

Natáčení filmu Řekni to psem bude probíhat na různých lokalitách v Praze a v jejím okolí: v parku Grébovka, na Vinohradech, v Karlíně a v Panenských Břežanech.

Snímek vzniká v produkci společnosti Cineart TV Prague producenta Viktora Schwarcze, koproducentem a distributorem filmu je společnost CinemArt.
Premiéra filmu
Řekni to psem je naplánovaná na rok 2022.

 -red-
zdroj: P. Slavík, A. Aronová
foto: CinemArt © 2021