Přání k narozeninám: Začalo natáčení rodinné komedie s hvězdným obsazením

Před pár dny padla první klapka filmu Přání k narozeninám, který vzniká v autorském tandemu Marta Ferencová a Adam Dvořák. Volně navazuje na film Přání Ježíškovi, který diváci uvidí už 11. listopadu 2021. Komedie o rodinné oslavě narozenin, která se navzdory pečlivě připravenému plánu odehraje nakonec úplně jinak. Rodinná komedie se bude natáčet v průběhu dvou letních měsíců v Praze a okolí. Film v duchu tradičních českých komedií vstoupí do kin na podzim příštího roku.

Ústřední manželskou dvojici ztvární v obou snímcích Eva Holubová a Jaroslav Dušek. V dalších rolích a v nečekaných spojeních hrají: Veronika Kubařová, Simona Babčáková, Jaroslav Plesl, Tomáš Klus, Igor Orozovič, David Švehlík, Matěj Hádek a děti.

„Je to rodinná a tak trochu bláznivá komedie. Skoro všechny role byly psané přímo na konkrétní herce, tedy Simona Babčáková hraje Simonu, Veronika Khek Kubařová Veroniku… říká o filmu jeho režisérka Marta Ferencová.

Přání k narozeninám (foto: Bioscop)

„Scénář i natáčení jsou neskutečně nabité humorem. Už při čtených zkouškách jsme buď smáli, nebo debatovali. Co všichni moji kolegové předvádějí, je neuvěřitelné!popisuje s úsměvem Veronika Khek Kubařová.

Tomáš Klus: „Scénář se mi líbil, ale když jsem se dozvěděl obsazení konkrétních rolí, řekl jsem si, že se toho musím účastnit. Spojuje nás podobný smysl pro humor a jsem si jistý, že to bude nezapomenutelný film!“

A o čem bude? Přibližuje Adam Dvořák, producent filmu: „Vše začne pořádně zpackanou, i když pečlivě připravovanou, oslavou narozenin. O tom, že lhát se nemá, se přesvědčí hned několik hlavních postav. Díky skvělému obsazení nejen známých herců, ale i těch dětských, kteří nám také občas připraví perné chvilky, pevně věřím, že do kina přilákáme celé rodiny.“

Film vzniká v produkční společnosti Movie Adama Dvořáka. Do kin jej uvede na podzim 2022 společnost Bioscop.

-red-
zdroj: J. Turner, J. Šafářová
foto/video: Movie, Totalfilm Media © 2021