Producent Shokyho a Morthyho musel trailer cenzurovat, představujeme původní verzi (video)

Hlavní hrdinové komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce mají často nevybíravý slovník a ve filmu natáčejí videa na hraně publikace. Filmaři tak museli vyrobit dvě verze traileru, tu drsnější necenzurovanou verzi budou kina promítat pouze před projekcemi s přístupností nad 18 let. Původní verzi “nezměkčeného” traileru vám přinášíme také u nás. Podívejte se na očekávané video.

Snímek o dvou youtuberech uvidí první diváci exkluzivně už 23. 7. v Ostravě a 27. 7. v Praze vždy od 18.30 hodin za osobní účasti herců Štěpána Kozuba, Jakuba Štáfka a v Praze i rapera Calina, interpreta filmového songu. Lístky jsou právě v předprodeji v síti multikin CineStar.

Exkluzivní předpremiéry nabídnou křest coververze známé písničky Podvod Jana Nedvěda, kterou pro film nazpíval český zpěvák s moldavskými kořeny Calin Panfili. Do všech kin vstoupí nová komedie 5. srpna.

Shoky a Morthy: Poslední akce

„Podle mě bys mě točil, i kdybych umíral. Hlavně, aby to mělo co nejvíc views, viď?“ říká v  traileru filmový hrdina Morthy v podání Štáfka svému nejlepšímu kamarádovi Kozubovi alias Shokymu. Motorem pranků všeho druhu, obzvlášť s umělou krví, je Shoky. Jeho parťák Morthy je maličko umírněnější, ale protože kariéra obou na internetu upadá, nechá se zviklat k poslední velké akci.

Štěpán Kozub a Jakub Štáfek

Do party přizvou ještě prodavače vysavačů a obstarožního youtubera Radomila, který sám sebe shazuje ve videích, svéráznou lovkyni duchů Lucii a ctižádostivou influencerku Sáru. Společně se vydávají vstříc záhadám opředenému motorestu Devět křížů, aby přišli na kloub legendě o krvavé nevěstě. „Shoky je mladý ambiciózní youtuber, který si myslí, že to, co dělá, je fakt dobré. I já jsem si obzvlášť během pandemie uvědomil, že YouTube je neuvěřitelně svobodná forma videoobsahu. Člověk tam může zveřejnit opravdu cokoli a buď mu to YouTube zablokuje, nebo ne – je to takový ,bizár‘,konstatoval představitel Shokyho Štěpán Kozub. Crazy komedie určená nejen mladým divákům nabídla ostřílenému improvizátorovi Kozubovi, známému i díky zlidovělému internetovému seriálu sKORO NA mizině nebo kultovní improvizační show Divadla Mír Tři tygři, velký prostor pro kreativitu.

Štěpán Kozub

Film o dvou nerozlučných kamarádech Shoky & Morthy: Poslední velká akce natočil jeden z nejzajímavějších tuzemských režisérů nové generace Andy Fehu známý svým osobitým tvůrčím stylem. Autor mnoha ceněných krátkých filmů sebevědomě debutoval celovečerním hororem Nenasytná Tiffany v roce 2015, natočil i úspěšné internetové seriály Pěstírna a společně s Janem Prušinovským Autobazar Monte Karlo. Do svého nejnovějšího filmového počinu obsadil také Andreu Daňkovou, která vystudovala herectví na DAMU i v New Yorku a Martinu Babišovou, jež zase absolvovala hereckou akademii v Dublinu, v Irsku si zahrála i v několika celovečerních filmech. Roli dostal i herec a režisér Tomáš Magnusek.

Andy Fehu a kameraman Jakub Ševčík

Film producentsky zastřešují Vratislav Šlajer a Jakub Košťál, producenti jediného českého filmového počinu oceněného prestižní mezinárodní Emmy, kterým je internetový seriál #martyisdead. Spoluproducenty jsou i Andy Fehu a kameraman Jakub Ševčík.

Film do kin vstoupí 5. srpna 2021 v distribuci společnosti Falcon.

-red-
foto/video: Bionaut, Falcon © 2021