Jak získat zpátky holku? Filmovými zážitky! Komedie Jedině Tereza má trailer

Romantická komedie Jedině Tereza představuje trailer. Původní česká komedie vypráví příběh vztahu dvou lidí, který se ocitl v tom nejkritičtějším bodě – těsně před rozpadem. Co udělá zamilovaný člověk, aby takový rozpadající se vztah zachránil? Úplně všechno. Navzdory tomu, že ho čekají četné nástrahy, omyly a fatální nedorozumění. Láska prostě bolí. Hlavních rolí se ujali Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič, režisérem filmu je Jaroslav Fuit a autory scénáře jsou Kateřina Gardner a Pavel Novák.

Tomáš s Terezou už pár let prožívají lásku jako z učebnice. Tomáš jako meteorolog získal skvělou práci televizního moderátora počasí a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou. Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný nocleh na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval. Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku.

Jedině Tereza (foto: Luminar Film)

Naštěstí má kamaráda Karla, filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf, který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo.

V dalších rolích uvidíme Matouše Rumla, Davida Matáska, Ivu Janžurovou, Emmu Smetanu, Václava Koptu a další.

Film vznikl v produkci společnosti Luminar Films (Krajina ve stínu). Distributorem je společnost CinemArt.

-red-
foto/video: Lumina Films, CinemArt © 2021