Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Petr Kolečko: Režírování si neužívám, byla to vždy jen nutnost plynoucí ze situace

Komedie Zbožňovaný, ve které si hlavní roli zahrál Jiří Bartoška, se zabývá tématem dlouhodobé nevěry a jejích následků. Bartoškovi ve filmu zdatně sekundují Zuzana Kronerová a Ivana Chýlková jako manželka a milenka. Film se v tomto týdnu vydal do českých kin a k vidění je také na právě probíhající bilanční přehlídce Finále Plzeň. Nabízíme vám podcastový rozhovor se scenáristou a režisérem Petrem Kolečkem, se kterým jsme řešili nejen Zbožňovaného, ale i jeho přístup k tvorbě a režii.
„Filmovou režii ještě zvládnu i díky spolupracovníkům kolem mě. Nedovedu si ale představit divadelní režírování, to je podle mě mnohem složitější disciplína,“ prozradil mimo jiné v našem rozhovoru Petr Kolečko.

„Ten příběh je inspirovaný mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ dodal Kolečko.

Ten film je hezký, rodinný, o lásce, ale občas to herci okoření nějakým ‚hovadštějším’ vtipem v tom nejlepším slova smyslu. A to nejen pánové Bartoška, Langmajer nebo Kozub, ale i ženský ansámbl,“ říká scenárista a režisér v jednom.

Kromě Zbožňovaného se brzy na televizní obrazovky (TV Seznam, TV JOJ) podívá už třetí řada seriálu Petra Kolečka a Vladimíra Skórky Lajna s podtitulem Zúčtování. Úspěšná komediální série s Jiřím Langmajerem se v televizi objeví 11. října.

-red-
foto/audio/video: Totalfilm Media, Bioscop, Seznam TV © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast