Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Hlas lásky: Příběh Céline Dion putuje z Cannes do českých kin (trailer)

„Nejsem jen popová zpěvačka. Jsem vlastně jen úplně obyčejná ženská.“ Když Valérie Lemercier, známá svými lehce netradičními komediemi, prozradila, že se chystá natočit životopisný film o světové hvězdě, zpěvačce Céline Dion, a že ona sama bude hrát titulní roli, reakce byly rozpačité. Ukázalo se, že jsme se nemuseli obávat, protože film Hlas lásky, který byl uveden mimo soutěž na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, je vlastně příjemným překvapením, které se poměrně umně vyhýbá pasti oslavných životopisných filmů. Podívejte se na trailer snímku, který v den vstupu do českých kin otevře i 24. Festival francouzského filmu.

Snímek volně adaptuje život světoznámé quebecké zpěvačky a skladatelky. Ve filmu jí autorka změnila jméno na Aline Dieu a vytvořila si tak cestu k volnější inspiraci životem známé popové divy Céline Dion.

Hlas lásky je průvodcem neuvěřitelným příběhem kanadské zpěvačky a kromě emočních momentů nabízí podle recenzentů i správnou dávku humoru a odhaluje oběti, které musí umělkyně tohoto formátu podstoupit, aby se dostala až na vrchol. Výkon herečky i režisérky v jedné osobě je podle zahraničních novinářů úctyhodný. Snímek je podle nich nakonec tím, čím chtěl být: zábavným filmem o prosté ženě, která se může pochlubit neobyčejným darem, romantickým příběhem a filmem s pozitivní energií.

Hlas lásky (foto: Bioscop)

Sama hlavní představitelka o snímku říká: Přestože je to klasický životopisný film, je tam oproti jiným velký rozdíl. Céline žije. Musím přiznat, že o to víc jsem nervózní, zda se jí výsledek bude líbit. „

Jak už bylo řečeno v prvních řádcích, letošní Festival francouzského filmu si Hlas lásky vybral jako zahajovací film, do české distribuce jej Bioscop uvede 18. listopadu.

-red-
foto/video: Bioscop © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast