Hlas lásky: Příběh Céline Dion putuje z Cannes do českých kin (trailer)

“Nejsem jen popová zpěvačka. Jsem vlastně jen úplně obyčejná ženská.” Když Valérie Lemercier, známá svými lehce netradičními komediemi, prozradila, že se chystá natočit životopisný film o světové hvězdě, zpěvačce Céline Dion, a že ona sama bude hrát titulní roli, reakce byly rozpačité. Ukázalo se, že jsme se nemuseli obávat, protože film Hlas lásky, který byl uveden mimo soutěž na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, je vlastně příjemným překvapením, které se poměrně umně vyhýbá pasti oslavných životopisných filmů. Podívejte se na trailer snímku, který v den vstupu do českých kin otevře i 24. Festival francouzského filmu.

Snímek volně adaptuje život světoznámé quebecké zpěvačky a skladatelky. Ve filmu jí autorka změnila jméno na Aline Dieu a vytvořila si tak cestu k volnější inspiraci životem známé popové divy Céline Dion.

Hlas lásky je průvodcem neuvěřitelným příběhem kanadské zpěvačky a kromě emočních momentů nabízí podle recenzentů i správnou dávku humoru a odhaluje oběti, které musí umělkyně tohoto formátu podstoupit, aby se dostala až na vrchol. Výkon herečky i režisérky v jedné osobě je podle zahraničních novinářů úctyhodný. Snímek je podle nich nakonec tím, čím chtěl být: zábavným filmem o prosté ženě, která se může pochlubit neobyčejným darem, romantickým příběhem a filmem s pozitivní energií.

Hlas lásky (foto: Bioscop)

Sama hlavní představitelka o snímku říká: Přestože je to klasický životopisný film, je tam oproti jiným velký rozdíl. Céline žije. Musím přiznat, že o to víc jsem nervózní, zda se jí výsledek bude líbit. “

Jak už bylo řečeno v prvních řádcích, letošní Festival francouzského filmu si Hlas lásky vybral jako zahajovací film, do české distribuce jej Bioscop uvede 18. listopadu.

-red-
foto/video: Bioscop © 2021