Festival francouzského filmu odstartuje úžasným životním příběhem Céline Dion (film o filmu)

Film Valérie Lemercier Hlas lásky vstupuje ve čtvrtek do českých kin a zároveň se stane zahajovacím filmem letošního ročníku Festivalu francouzského filmu (18. 11. – 24. 11.). Úžasný životní příběh fenomenální kanadsko-francouzské zpěvačky Céline Dion se stal inspirací pro autorský snímek, ve kterém si režisérka a zároveň slavná francouzská herečka střihla i náročnou hlavní roli. Podívejte se na první film o filmu, který prozrazuje leccos o zákulisí vzniku, tentokrát a akcentem na náročnost uvěřitelné symbiózy zpěvu a herectví hlavní představitelky.

“Přestože je to klasický životopisný film, je tam oproti jiným velký rozdíl. Céline žije. Musím přiznat, že o to víc jsem nervózní, zda se jí výsledek bude líbit,” říká Valérie Lemercier.

Snímek volně adaptuje život světoznámé quebecké zpěvačky a skladatelky. Ve filmu jí autorka změnila jméno na Aline Dieu a vytvořila si tak cestu k volnější inspiraci životem známé popové divy Céline Dion.

Hlas lásky (foto: Bioscop)

Hlas lásky je průvodcem neuvěřitelným příběhem kanadské zpěvačky a kromě emočních momentů nabízí podle recenzentů i správnou dávku humoru a odhaluje oběti, které musí umělkyně tohoto formátu podstoupit, aby se dostala až na vrchol. Výkon herečky i režisérky v jedné osobě je podle zahraničních novinářů úctyhodný. Snímek je podle nich nakonec tím, čím chtěl být: zábavným filmem o prosté ženě, která se může pochlubit neobyčejným darem, romantickým příběhem a filmem s pozitivní energií.

Snímek do kin uvádí distribuční společnost Bioscop od 18. listopadu.

-red-
foto/video: Bioscop © 2021